spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăDeputat acuzat de răfuieli în trafic

Deputat acuzat de răfuieli în trafic

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a fost reclamat la poliţie pentru ameninţări, după un incident în trafic care ar fi avut loc în plin centrul municipiului Botoşani. Cel care a depus plângerea este un agent de securitate de la firma Nei Guard, care susţine că a fost apostrofat, înjurat şi ameninţat de parlamentarul botoşănean chiar în timp ce era în misiune. După ce şi-a efectuat serviciul, botoşăneanul a mers la Poliţia municipiului Botoşani, unde a depus o plângere oficială.

Scandal pornit de la un incident în trafic

Incidentul ar fi avut loc luni dimineaţă, în jurul orei 7,50, când echipajul de la societate NEI Guard, dotat cu maşina de intervenţie inscripţionată, s-a deplasat la un obiectiv de pe strada Marchian, conform itinerariului şi protocolului de securitate. Echipajul a oprit în dreptul obiectivului cu pricina, aflat vizavi de Casa de Cultură a Sindicatelor, iar maşina staţiona cu luminile de avarie pornite, având în vedere că procedurile de securitate nu durau prea mult. La un moment dat din spate a apărut un Audi, al cărui şofer s-a înscris în depăşire, după care a oprit în dreptul maşinii de intervenţie NEI Guard, care staţiona cu motorul pornit, conform protocolului de securitate, şi a început să-l apostrofeze pe agentul aflat la volan.

„Nu am ştiut cine este şi nici nu am înţeles de ce folosea acel limbaj în condiţiile în care nu am greşit cu nimic, mai ales că în zona respectivă nu există nici o restricţie privind staţionarea sau oprirea”, a relatat Dan Ceplinschi, care susţine că a  încercat să calmeze spiritele, dar s-a văzut ameninţat şi înjurat într-un mod care nu poate fi relatat.

„El a spus – sunt deputatul Răzvan Rotaru, să vezi ce îţi fac. Te dau eu afară de la muncă şi am să vorbesc eu cu cineva din oraş să îţi rupă picioarele”, a povestit Dan Ceplinschi. Ulterior, după ce şi-a executat misiunea, botoşăneanul spune că a vrut să se convingă dacă este vorba de deputatul PSD şi a găsit maşina acestuia parcată pe Aleea Maxim Gorki din apropierea pietonalului Unirii, parlamentarul fiind la o cafenea din zonă.

„Am vrut să văd dacă am greşit cu ceva, dacă l-am jignit cu ceva vreodată şi să-mi cer scuze, dar a continuat cu aceleaşi injurii şi ameninţări”, a adăugat Dan Ceplinschi.

Incidentul poate că ar fi fost trecut cu vederea, dar, susţine botoşăneanul, o astfel de atitudine nu ar fi demnă de un parlamentar, iar limbajul total inadecvat într-o discuţie dintre un politician şi un om simplu. „Mă întreb în ce ţară trăim, dacă un parlamentar se comportă într-un asemenea mod. Am făcut plângerea tocmai pentru ca autorităţile să ia măsuri, cele care vor considera ele că trebuie, însă nu voi renunţa la sesizare şi sunt dispus să merg până la capăt pentru că nu este normal să fim trataţi în acest fel de cei aleşi să ne reprezinte”, a adăugat Dan Ceplinschi.

Scandal similar pe aeroportul din Suceava

Reporterii „Monitorul” au încercat să afle punctul de vedere şi al deputatului Răzvan Rotaru în legătură cu aceste noi acuzaţii pentru a se vedea dacă sunt fondate sau nu, însă parlamentarul nu a putut fi contactat nici măcar telefonic.

La rândul său, avocatul care îl reprezintă pe parlamentar a refuzat să comenteze aceste informaţii apărute susţinând doar că fiecare persoană are dreptul şi libertatea să acţioneze cum consideră de cuviinţă, însă presa nu ar trebui să le relateze atâta timp cât nu există nici o confirmare din partea vreunei autorităţi vizavi de cele întâmplate.

În schimb, relatările botoşăneanului vizavi de atitudinea parlamentarului coincid oarecum cu cele prezentate de poliţiştii suceveni în cazul incidentului din aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava de la sfârşitul anului trecut. Aspectele au fost relatate de Bogdan Bănică, preşedinte executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, care a publicat pe pagina sa de Facebook o serie de informaţii cu privire reacţia parlamentarului în momentul unei intervenţii a unui agent de la Poliţia Transporturi.

„Nu îţi dau niciun act, bă, sunt deputatul Rotaru Răzvan-Ilie, şi îi flutură poliţistului un carton cu poză ştampilată”, se arăta în postarea lui Bogdan Bănică, care ar fi adăugat că parlamentarul botoşănean l-ar fi ameninţat pe poliţistul de la Transporturi. „Ajung eu la Bucureşti şi te dezbrac în c… gol, am eu grijă de tine”, a scris Bogdan Bănică atribuindu-i această replică lui Răzvan Rotaru, care în final a fost sancţionat contravenţional pentru oprire neregulamentară, nerespectarea indicaţiilor poliţistului, neînmânarea documentelor pentru control şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, amenda aplicată fiind de 2.240 lei.

Ulterior, deputatul a regretat incidentul, susţinând că va respecta deciziile poliţiştilor, dar după câteva zile acesta a contestat procesul verbal de sancţionare şi a depus plângeri împotriva poliţiştilor, acuzându-i că i-au atribuit  afirmaţii şi expresii pe care nu le-a folosit şi nu au existat în realitate, informaţiile apărute în spaţiul public în acel context afectându-i imaginea şi aducându-i grave prejudicii.

 

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...