Campanie umanitară iniţiată de un pompier (video)

♦ Casa unei familii din Flămânzi a rămas fără acoperiş în urma unui incendiu
♦ Plutonierul adjutant Constantin Anuşca a făcut parte din echipajul Punctului de Lucru Flămânzi care a intervenit pentru stingerea flăcărilor şi, impresionat fiind de povestea familiei, a decis să iniţieze o campanie umanitară

0

Un subofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a iniţiat o campanie umanitară în încercarea de a veni în sprijinul unei familii din judeţ care a avut de suferit de pe urma unui incendiu care le-a distrus locuinţa.

Plutonierul adjutant Constantin Anuşca

Plutonierul adjutant Constantin Anuşca a făcut parte din echipajul Punctului de Lucru Flămânzi care a intervenit duminică dimineaţă pentru stingerea incendiului care a cuprins locuinţa familiei Berbunschi, din oraşul Flămânzi. În câteva minute, casa ridicată cu multă trudă de-a lungul a peste zece ani, a rămas fără acoperiş, în incendiu fiind distruse alte multe bunuri depozitate în mansarda casei.

Impresionat de ceea ce a văzut la faţa locului, plt.adj. Constantin Anuşca a făcut un apel la toţi cei care doresc să ajute pentru a construi un nou acoperiş deasupra capului celor cinci membrii ai familiei afectate, printre care sunt şi trei fetiţe de trei, nouă şi respectiv 12 ani.

„Din păcate, în momentul ajungerii la incendiu acesta se manifesta generalizat la mansardă şi acoperişul clădirii, provocând pagube însemnate. Este vorba de o familie tânără, cu trei copii, fără venituri. Pentru a putea depăşi aceasta grea încercare iniţiez, împreună cu Foca Cristina, o strângere de fonduri pentru a ajuta această familie. Cu ajutorul nostru, sper, să-i putem ajuta să meargă mai departe. Vă mulţumim din suflet!”, este îndemnul salvatorului botoşănean.

„Tavanul se poate prăbuşi oricând”

Familia Berbunschi şi-a construit un cămin în mai bine de zece ani. „Am muncit în străinătate cu rândul. Când eu, când soţul. Unul dintre noi rămânea acasă cu fetele, iar celălalt pleca la muncă. Duminică dimineaţă m-a trezit naşa, e vecină cu mine. Mi-a spus să ies din casă că arde acoperişul. Am trezit fetele şi am ieşit afară. Ardeau acoperişul şi mansarda, unde aveam multe lucruri depozitate. Am rămas cu puţine haine. Stăm în doua camere care nu au fost afectate de incendiu. Tavanul se poate prăbuşi oricând”, a povestit Irina Berbunschi.

Astfel, persoanele care doresc să sprijine această familie o pot face depunând o sumă de bani într-un cont deschis special cu această destinaţie la CEC BANK în contul RO66CECEC001946283071311.

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...