Covid-19 ajunge la șefii județului

♦ Situaţia la nivelul judeţului Botoşani a luat o întorsătură gravă, marţi seară
♦ Şeful ISU Botoşani, colonelul dr. ing. Mihail Cristian Amarandei, a fost depistat pozitiv la Covid-19
♦ Acesta este vicepreședinte al Grupului Tehnic privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase și al CJSU și a intrat în contact cu toți șefii județului

0

Situaţia la nivelul judeţului Botoşani a luat o întorsătură gravă, marţi seară, după ce şefii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) au primit o veste critică.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, colonelul dr. ing. Mihail Cristian Amarandei, a fost depistat pozitiv la Covid-19. Acesta a fost testat după ce mai mulţi angajaţi ai ISU Botoşani, mai exact nouă, au fost depistaţi pozitiv, majoritatea dintre ei activând în zona administrativă, inclusiv un şofel din cadrul dispeceratului ISU.

Amarandei: „Am resimțit doar o ușoară pierdere a gustului și mirosului”

Şeful ISU Botoşani nu prezenta decât simptome minore, dar a fost convins să se testeze, iar rezultatul a fost pozitiv. Marţi seară, acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean, unde urma să fie internat pe un sector covid. „Nu am niciun simptom. Am resimţit doar o uşoară pierdere a gustului şi mirosului”, a spus colonelul Cristian Amarandei aflat în drum spre spital.

Interimatul la şefia ISU Botoşani va fi asigurat, în această perioadă, de colonelul Dan-Decebal Muraru, prim adjunct al inspectorului şef.

Toată conducerea județului printre contacți

Situaţia este una gravă pentru că şeful ISU este adjunctul CJSU și a Grupului de Suport Tehnic privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase de la nivelul județului Botoşani. În această calitate el a fost în contact cu aproape toți șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, adică reprezentanții: IPJ Botoșani, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Serviciului Județean de Ambulanță (SJA), directorul economic al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), inclusiv prefectul. De asemenea, din structura CJSU fac parte aproape toți șefii instituțiilor deconcentrate de la nivelul județului, dar și conducerea Consiliului Județean Botoșani.

În ultima perioadă au avut loc mai multe ședințe ale Grupului de Suport Tehnic, în timp ce ședințe ale CJSU s-au desfășurat și în sistem de videoconferință. Ancheta epidemiologică pe care o va face Direcția de Sănătate Publică, va stabili care au fost contacții șefului ISU și cel mai probabil vor fi testați.

Prefectul Dan Nechifor a declarat în cursul nopții că ședințele au avut loc în sala mare a Prefecturii Botoșani și, în consecință, s-a putut menține o distanță între cei prezenți.

Încă doi medici pozitivi

Pe lângă șeful ISU, doi medici au fost şi ei depistaţi pozitiv. Este vorba de un medic nefrolog şi unul din cadrul SJA. Acesta din urmă este cel de al doilea medic din cadrul dispeceratului SJA, care este localizat tot la ISU Botoşani, depistat pozitiv.

  • Tudor Chiriac
  • Marius Ilincaru
+29 -12
se încarcă...