Spitalul Judeţean se pregăteşte să revină la normalitate

♦ În curtea spitalului au fost montate mai multe containere pentru îngrijiri medicale unde vor fi cazaţi pacienţii în aşteptarea rezultatului la testul pentru coronavirus
♦ Pacienţii testaţi pozitiv, cu forme uşoare sau asimptomatici vor fi transferaţi către Spitalul de Recuperare sau către Spitalul de Pneumoftiziologie

0

Spitalul Judeţean se pregăteşte, încetul cu încetul, să revină în circuitul normal pentru a primi şi pacienţi non-covid. În acest sens, opt containere şi două corturi au fost montate în curtea spitalului ca zone tampon pentru pacienţii ce vor fi internaţi şi pentru care se vor efectua teste Covid chiar de la prezentare.

Aşa cum „Monitorul” a arătat în urmă cu două săptămâni, potrivit unei noi reglementări a Ministerului Sănătăţii, începând din aceste zile, toţi pacienţii testaţi pozitiv, cu forme uşoare sau asimptomatici, internaţi în cadrul blocului central al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati”, vor fi transferaţi către Spitalul de Recuperare sau către Spitalul de Pneumoftiziologie. Cele două unităţi sanitare au fost stabilite ca spitale suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul Sars-CoV-2 printr-un ordin al ministrului Sănătăţii.

Măsura ar fi trebuit să fie implementată încă de luni, însă, reprezentanţii celor două unităţi sanitare au cerut un răgaz de câteva zile pentru a pune la punct toate spaţiile necesare pacienţilor Covid19.

Containere pentru îngrijiri medicale montate în curtea spitalului

Potrivit hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” i-au fost alocate încă patru containere destinate îngrijii medicale. Acestea au fost montate în weekend în curtea blocului central al unităţii.

Containerele au fost legate la utilităţi în vederea asigurării de îngrijiri medicale tuturor pacienţilor în concordanţă cu planul de măsuri aprobat pentru diminuarea riscului de propagare a virusului Covid-19.

„Mai concret, acestea vor servi pentru realizarea triajului pacienţilor. Vreau să le folosesc ca o zonă tampon, în care pacienţii cu forme uşare, care pot aştepta, să fie temporizaţi în acele containere sau corturi, până le vin rezultatele la testul covid. Ulterior ştim exact ce să facem cu fiecare în parte. Trebuie să încercăm cât mai repede, să începem reluarea activităţii medicale pe toate specialităţile la spital, pentru că sunt atât de mulţi bolnavi care au nevoie de acest spital”, a spus medicul Radu Malancea, managerul interimar al SJU „Mavromati”.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...