Ucigaş de frate găsit în ştreang la penitenciar

♦ Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost găsit fără suflare de către gardieni după ce şi-a pus capăt zilelor în Penitenciarul Botoşani
♦ Suceveanul se afla după gratii după ce a fost acuzat că şi-a ucis fratele în Vinerea Mare

0

Un bărbat încarcerat după ce şi-a ucis propriul frate în Vinerea Mare şi-a pus capăt zilelor, de Rusalii, în timp ce se afla după gratii. Tragedia a avut loc ieri, în Penitenciarul Botoşani, deţinutul fiind găsit de gardieni cu un ştreang improvizat cu un cearşaf.

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, din satul Mănăstirea Humor, judeţul Suceava, a fost încarcerat pe 18 mai la Botoşani, după ce şi-a ucis fratele cu un cuţit. Acesta a fost adus la Botoşani deoarece arestul din Suceava era afectat în acel moment de noul coronavirus.

Ieri dimineaţă, bărbatul a fost la masă, împreună cu ceilalţi deţinuţi, şi nimic nu anunţa, din comportamentul său, gestul la care urma să recurgă. Acesta a fost dus ulterior în camera de detenţie, în care locuia singur, fiind la izolare, iar o oră mai târziu, gardienii l-au găsit fără suflare, cu un cearşaf legat în jurul gâtului, iar celălalt capăt de un grilaj de la patul etajat din celulă. Bărbatul a fost dat imediat jos, iar personalul medical de la penitenciar a început manevrele de resuscitare, în acelaşi timp fiind solicitat şi un echipaj de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA).

„La sosirea echipajului nostru erau deja începute manevrele de resuscitare. Noi le-am continuat, însă, din păcate, fără niciun răspuns pozitiv pe aparatura de monitorizare a funcţiilor vitale. A fost declarat decesul”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiei, care a deschis o anchetă, la fel ca şi conducerea unităţii de detenţie. „În conformitate cu procedurile legale, administraţia locului de deţinere a procedat la informarea familiei persoanei decedate, judecătorului de supraveghere, precum şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani”, au anunţat reprezentanţii Penitenciarului Botoşani.

Crimă după un conflict între fraţi

Nenorocirea din cauza căreia bărbatul a ajuns după gratii a avut loc în Vinerea Mare, în satul Mănăstirea Humorului din Suceava. În seara de 16 spre 17 aprilie, P.C., de 46 ani, a sunat la 112 şi a anunţat faptul că în urma unui conflict l-a înjunghiat mortal pe fratele său G.C. de 49 de ani.

Scandalul dintre cei doi ar fi pornit din cauza unor neînţelegeri din trecut. Pe ambii i-ar fi părăsit soţiile, iar, în acea seară, aceştia s-ar fi învinuit reciproc pentru despărţirile suferite. Însă, la un moment dat, P.C. a luat în mână un cuţit şi i l-a înfipt în gâtul fratelui său mai mare. Medicii ajunşi la faţa locului au găsit victima într-o baltă de sânge pe un pat, fiind imposibilă reanimarea acesteia.

Potrivit presei locale, cei doi erau cunoscuţi în localitate ca fiind oameni muncitori. Aceştia lucrau cu ziua pe unde aveau ocazia şi nu au creat probleme grave în trecut, dar se ştia despre ei că mai consumau băuturi alcoolice peste limită. Agresorul are un copil în vârstă de 18 ani, iar victima sa era tatăl a trei copii, doi dintr-o căsătorie, iar unul dintr-o altă căsătorie.

 

+21 -16
se încarcă...