Un criminal feroce din Botoșani vrea în libertate. Invocă bolile dobândite după gratii

Mădălin Miki Lupu, criminalul feroce condamnat pe viaţă după ce a ucis două femei, iar în prezent este judecat pentru o altă tentativă de omor comisă în Penitenciarul Galați, încearcă să ajungă din nou în libertate. Încarcerat în Penitenciarul de maximă siguranță de la Arad, Mădălin Miki Lupu a cerut întreruperea executării pedepsei deoarece suferă de mai multe boli cronice pe care le-a dobândit de-a lungul anilor petrecuți în unitățile de detenție. Cererea a fost înaintată Judecătoriei Cornetu, însă magistrații au declinat dosarul în gavoarea Judecătoriei Arad.

În luna mai, botoșăneanul a fost trimis din nou în judecată sub acuzația de tentativă de omor, după ce l-a snopit în bătaie pe un coleg de celulă, cu o bară de metal. Atacul a avut loc în dimineața zilei de 15 februarie a.c., în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, acolo unde Mădălin Miki Lupu a fost transferat după ce și-a incendat celula de la Penitenciarul Gherla. Victimă i-a căzut un alt deținut, Cătălin Andronache, în vârstă de 31 de ani, din orașul Panciu, județul Vrancea, condamnat la rândul său la aproape 25 de ani de închisoare pentru omor și tâlhărie, și care la rândul său înjunghiase un coleg de celulă la sfârșitul lunii ianuarie a.c. Lovit cu brutalitate de botoșănean, Andronache a fost transportat de urgență la spital și internat pentru îngrijiri medicale.

Anul trecut, în noiembrie, Mădălin Miki Lupu a pus la cale o evadare ca-n filmele cu gangsteri. Închis în Penitenciarul Gherla, el a început să sape un tunel, undeva în spatele frigiderului din celulă. A reușit să facă o gaură adâncă de 33 centimetri, cu un diametru care să îi permită să treacă. Planul a fost deconspirat în ziua în care Mădălin Miki Lupu urma să fie transferat în Penitenciarul Galați, pentru o expertiză. Prin urmare, el a fost acuzat și de tentativă de evadare și distrugere, cazul fiind anchetat de Poliția Gherla.

Botoșăneanul a ajuns prima dată în pușcărie chiar în anul în care a împlinit 18 ani. Atunci, el a violat o femeie și a fost condamnat la cinci ani de închisoare. După ce a fost eliberat, el a stat o vreme prin Reșița, unde bătut un bărbat, iar în momentul în care a fost trimis în judecată a încercat să se întoarcă în comuna Coțușca, de unde este originar. Pe drum, însă, a poposit în municipiul Alba Iulia, unde a ucis o femeie și l-a lovit pe fiul acesteia în scop de jaf. Ulterior, Mădălin Miki Lupu a ajuns în comuna natală, unde a tâlhărit și ucis o localnică pentru 90 de lei. Capturat de polițiștii botoșăneni, tânărul a recunoscut faptele și a fost condamnat la închisoare pe viață, ultima pedeapsă primind-o chiar în vara anului trecut din partea magistraților de la Judecătoria Reșița, unde a fost condamnat pentru lovirea bărbatului.

Tânărul, care are a împlinit luna trecută 27 de ani, are doar șapte clase, iar de la 18 ani a stat numai prin pușcării.

Deja ai votat!