vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăCandidați la postul de primar blocați de Covid

Candidați la postul de primar blocați de Covid

♦ Principalii candidați la funcția de primar din Darabani sunt fie în spital, fie în izolare, după ce unul dintre ei a fost depistat pozitiv la Covid, iar ancheta epidemiologică a stabilit că a fost contact direct cu alți doi contracandidați
♦ De asemenea, bucătarul Centrului de îngrijiri și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Dersca depistat pozitiv este și el candidat la funcția de primar din Lozna

Covid-19 a dat peste cap campania electorală într-un oraș din nordul județului și o comună situată în apropiere. Asta, după ce doi candidați au fost depistați pozitivi, iar alți doi au intrat în contact cu unul dintre ei.

Principalii candidați din Darabani, în spital sau izolare

Cel mai afectat este procesul electoral din Darabani, unde principalii trei candidați nu mai sunt disponibili pentru ultima săptămână de campanie.

Totul a pornit de la îmbolnăvirea lui Dan Tîrniceru-Ifrim, candidatul Alianței USR+PLUS. La sfârșitul săptămânii trecute acesta a început să se simtă rău. Când a realizat că are simptome pentru Covid-19, Tîrniceru a sunat un amic din oraș care, în urmă cu ceva timp, suferise și el de teribila boală. Așa a realizat că situația e destul de gravă și a venit la spital la Botoșani pentru a se testa, iar după de 24 de ore a fost contactat de un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică (DSP), care i-a transmis că este infectat cu SARS-CoV-2 și i s-a spus să sune la Ambulanță pentru a fi internat în spital.

Am fost în campanie”

În timpul anchetei epidemiologice a identificat cea mai mare parte a persoanelor cu care ar fi intrat în contact în ultima perioadă și care nu purtau mască. Printre aceștia s-a numărat unul dintre contracandidați cu care a băut o cafea, un alt contracandidat și mai mulți politicieni din Darabani cu care a vorbit timp de câteva zeci de minute în centrul orașului și aproape întreaga organizație locală a USR. Astfel, în timp ce Tîrniceru este în spital, pentru contracandidații săi, Vasile Floria (PSD) și Mihai Alin Gârbaci (PNL), și întreaga organizație locală a USR, DSP a dispus intrarea în izolare.

Am considerat că așa este normal, să spun cu cine am intrat în contact și nu purtam niciunul dintre noi mască. Am fost în campanie, am vorbit și cu alți oameni din Darabani, dar de la distanță și pentru o perioadă scurtă de timp”, a povestit Tîrniceru de pe patul spitalului.

Starea lui de sănătate nu este tocmai bună, pentru că are și alte boli asociate, dar speră că în scurt timp să fie pus pe picioare pentru că mai are multe de făcut în comunitatea din nordul județului. „Eu am fost două mandate consilier local independent și nu credeam că politica poate să fie atât de josnică. Echipele de campanie ale contracandidaților mei au început să spună prin oraș că o să mă aducă acasă cu dricul. E prea multă mizerie!”, a mai spus Tîrniceru.

Acesta bănuie că s-a îmbolnăvit de Covid de la o înmormântare la care a fost cu ceva timp în urmă și la care au participat și persoane întoarse recent din Italia.

Bucătar candidat la Lozna, depistat pozitiv

Un alt caz în care Covid-ul a stricat campania electorală este cel al lui Cătălin Pintilei. Acesta candida din partea PNL la Primăria Lozna. Deși este asimptomatic, el a fost depistat pozitiv joi în urma testării periodice făcute la beneficiarii și angajații Centrului de îngrijiri și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Dersca. Cătălin Pintilei este bucătar al Centrului de la Dersca. De asemenea, aici au fost depistați pozitiv și cinci beneficiari, ancheta epidemiologică a DSP urmând să stabilească sursa de infectare.

„Sunt singurii candidați depistați cu Covid-19. Este o perioadă foarte grea, dar sperăm că o să o trecem cu bine”, a conchis Monica Adăscăliței, directorul interimar al DSP Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...