De AZI se redeschid restaurantele în Botoșani

Vești bune, la început de an, pentru reprezentanții HoReCa din municipiul Botoșani. Pentru prima dată, după două luni, indicele de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Conform ultimei raportări a DSP Botoșani, rata de infectare în municipiu este acum de 2,85 cazuri la mie. Rata era în scădere de mai bine de două săptămâni. Redeschiderea unităților de alimentație publică era o chestiune de timp, așa cum ați putut citi în Monitorul. Asta înseamnă că începând de acum, restaurantele, cafenelele, cinematografele sau sălile de jocuri de noroc se pot redeschide la interior pentru clienți.

Pentru început acestea o vor face la o capacitate de 30% din locuri. “Unitățile de alimentație publică, dar și celelalte, care intrau sub incidența acestei decizii, se pot redeschide de sâmbătă, fără vreo altă decizie”, a precizat Monica Adascalitei, directorul DSP Botoșani.

Ultima decizie CJSU arată că atunci când scade incidența sub trei îmbolnăviri se redeschide HoReCa.

În ultimele 24 de ore au mai fost înregistrate în municipiul reședință de județ încă 18 cazuri noi. Per total la nivelul județului au fost încă 33 de cazuri.

Rata de infectare la nivelul județului este de 1,43 cazuri la mia de locuitori.

Deja ai votat!