Femeie moartă în curtea spitalului

♦ O femeie în vârstă de 61 de ani şi-a pierdut viaţa ieri chiar în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă
♦ Trupul neînsufleţit al acesteia a fost ridicat abia după două ore după ce un ambulanţier a sunat la 112

Caz şocant petrecut ieri în curtea celui mai mare spital din judeţ. Trupul neînsufleţit al unei femei, în vârstă de 61 de ani, a zăcut în curtea Spitalului Judeţean mai bine de două ore, până cineva s-a sesizat de moartea ei. Femeia, alături de soţul său, în vârstă de 64 de ani, fac parte din rândul persoanelor fără adăpost, iar tragedia a evidenţiat încă o dată nepăsarea de care se lovesc de multe ori astfel de oameni.

Întâmplarea şocantă a ieşit la iveală după ce soţul femeii a abordat şoferul unui bus cu numere de Suceava în parcarea unităţii sanitare. „M-a abordat să mă roage să îl ajut să îşi ducă soţia acasă. L-am întrebat unde era şi dacă poate merge pe picioarele ei, iar el, ezitând un pic, mi-a spus că e moartă şi să îl ajut să o ducă acasă. Am rămas blocat. Nu ştiam dacă e o glumă. M-a dus şi mi-a arătat-o, după staţia de oxigen, era acoperită cu câteva pături. Nu m-am apropiat mai mult, dar am mers la spital şi am anunţat personalul, gardienii, chiar şi pe cineva de la ambulanţă”, a povestit bărbatul.

Apel la 112 făcut de un asistent de la ambulanță

Acesta spune că a durat aproape o oră pentru ca cineva să apeleze la 112. Şi nu a fost un angajat al unităţii sanitare, ci un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. După ce acesta a adus un caz la Urgenţe a fost abordat de bărbatul din Suceava, care i-a povestit de femeia acoperită cu o pătură şi a fost întrebat dacă poate să verifice ce era cu ea. Ambulanţierul a constatat că femeia era decedată de mai mult timp şi a apelat Poliţia, iar un echipaj de criminalişti a ajuns la faţa locului.

În tot acest timp soţul femeii căuta ajutor pentru a o duce pe acesta „acasă”, deşi cei doi erau cunoscuţi ca făcându-şi veacul în curtea unităţii sanitare, pe lângă clădirile adiacente.

Moarte la câţiva paşi de unitatea mobilă de ATI

Femeia a murit la câţiva paşi de unitatea mobilă de terapie intensivă, unde era montată şi o staţie de oxigen. Soţul ei le-a spus poliţiştilor că a observat că femeia nu mai mişca şi a realizat că e moartă, dar dorea să o ducă acasă cu ajutorul unui şofer.

În cele din urmă, la faţa locului a ajuns un echipaj de criminalişti, care a început o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului.

„Cadavrul a fost ridicat în vederea efectuării autopsiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. La definitivarea anchetei se va propune o soluţie procedurală”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului d Poliţie Judeţean Botoşani.

„Era o lipsă de reacţie din parte tuturor”

Bărbatul care a sesizat cazul spune, însă, că a rămas cu un gust amar după modul în care au reacţionat cu toţii, de la primul până la ultimul om pe care l-a sesizat „Ceea ce mi s-a părut ciudat a fost că parcă toţi ştiau, dar nimeni nu făcea nimic. Era o lipsă de reacţie din partea tuturor şi păreau cuprinşi de nepăsare. Toţi spuneau că ştiu persoana, dar nu făceau nimic concret”, a spus suceveanul.

 

Deja ai votat!