Priveghi cu 70 de amenzi

Un priveghi care a avut loc la finalul săptămânii trecute, pe strada Dragoș Vodă din municipiul Botoșani, a fost supravegheat de efective de jandarmerie și poliție. Priveghiul s-a derulat pe durata a trei zile, însă, având în vedere săvârșirea unor fapte de încălcare a măsurilor de protecție sanitară instituite în această perioadă, forțele de ordine au decis să intervină.

Nu mai puțin de 71 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate participanților, cuantumul total al amenzilor depășind suma de 34.000 de lei.

„Sancțiunile au fost aplicate atât pentru nepurtarea măștii de protecție, obligatorie în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19, cât și pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice sau pentru nerespectarea legislației privind activitățile de picnic”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean.

Amenzile au fost aplicate doar după ce contravenienţii au fost avertizaţi în prealabil cu privire la deranjul făcut şi au refuzat să se conformeze.

Situaţii similare în municipiu

Nu este pentru prima dată când forțele de ordine sunt nevoite să intervină în astfel de manifestări, când participanții ignoră orice normă de ordine publică sau măsurile instituite de autorități. În septembrie 2018, jandarmii au aplicat timp de trei zile zeci de amenzi participanților la un priveghi, de pe strada Dimitrie Negru din municipiu, care s-a lăsat cu muzică la maxim și grătare în plină stradă. Terorizați, locatarii blocurilor din împrejurimi au sunat la 112.

În august 2018, jandarmi au intervenit și în Centrul vechi, tot în urma unor manifestări de același gen.

Și în 2012 forțele de ordine au trebuit să intervină la un alt priveghi organizat pe strada Armoniei din Botoșani. Atunci, polițiștii au deschis și un dosar penal, însă cel care a fost trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri a fost achitat în instanță, după ce faptele au fost dezincriminate ca infracțiune.

Deja ai votat!