marți, martie 19, 2024
AcasăPrima PaginăSoţie înjunghiată la vizita de împăcare

Soţie înjunghiată la vizita de împăcare

♦ O femeie din Săveni a ajuns în stare gravă la spital după ce soţul venit să-şi ceară scuze a lovit-o mai rău ca oricând 
♦ Agresorul femeii lovită în neştire la Săveni a fost arestat şi e acuzat de nerespectarea hotărârilor judecătorești și violență în familie

O femeie, în vârstă de 63 de ani, din Săveni, a ajuns internată în spital după ce a fost bătută şi înjunghiată chiar de cel ce i-a jurat dragoste la bine şi la greu. Femeia, care mai fusese bătută în trecut de soţul cu trei ani mai mare, a obţinut un ordin de restricţie împotriva acestuia. Sub pretextul că vine cu gânduri de împăcare, bărbatul a mers pe 10 februarie acasă la soţie. Cei doi au băut mai multe pahare de alcool, cu promisiunea că bărbatul se va schimba şi va fi un cu totul alt soţ. Doar că paharele de vin s-au înmulţit, discuţiile dintre cei doi s-au transformat în reproşuri, iar până la ceartă a mai fost doar un pas. Cu mintea înceţoşată de alcool, bărbatul a devenit violent fizic şi verbal şi a început să îşi lovească soţia cu pumnii peste cap şi peste faţă.

Căzută la pământ, femeia încerca să se apere de lovituri, însă, enervat, bărbatul a luat un cuţit cu care a înjunghiat-o în zona coapsei, după care a plecat.

În stare de şoc şi cu mai multe leziuni, femeia a sunat speriată la 112, iar o ambulanţă şi un echipaj de poliţie au ajuns în scurt timp la domiciliul său. Aceasta a fost transportată la spital, unde a fost internată pe secţia de chirurgie.

„Pacienta prezenta un traumatism cranio-facial prin agresiune, echimoze severe la nivelul ambilor ochi, contuzie forte faţă şi o plagă tăiată. A fost internată pentru supraveghere şi tratament”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Agresor reţinut de poliţişti

Poliţiştii au demarat imediat o anchetă şi au stabilit că agresorul era soţul femeii, care nici nu avea voie să se apropie de ea. Astfel, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele bărbatului de 66 ani, din orașul Săveni. „Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani.

Ulterior, botoșăneanul de 66 de ani a fost arestat preventiv în baza unui mandat emis de Judecătoria Săveni. Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârilor judecătorești și violență în familie.

Cazuri similare încheiate tragic

Din nefericire cazul nu este unul singular, iar situaţii similare s-au încheiat tragic în judeţ. Una dintre cauze este şi incapacitatea femeilor de a lua măsuri şi de a-şi părăsi partenerii violenţi. Aşa s-a întâmplat la începutul lunii august a anului trecut la Corlăteni, când o femei de 62 de ani a fost ucisă cu toporul de partenerul ei de viaţă. Aceasta îl iertase cu câteva luni mai devreme după ce îi făcuse plângere pentru violenţă în familie.

Cu exact o lună mai devreme, un caz aproape asemănător a avut loc în Truşeşti. O femeie care îşi iertase de mai multe ori iubitul după ce a bătut-o şi ameninţat-o, a fost atacată de acesta cu un cuţit şi înjunghiată în spate de mai multe ori. Ulterior, speriat de ce a făcut, bărbatul s-a aruncat în faţa unui tren.

Soţie fugărită prin oraş cu cuţitul

Un alt caz de violenţă ieşită din comun a avut loc la în luna octombrie, când o femeie în vârstă de 51 de ani a depus o plângere la poliţie, împotriva soţului agresiv. Oamenii legii au emis un ordin de restricţie pe numele bărbatului, în vârstă de 59 de ani. Acesta a aflat abia a doua zi de decizia poliţiştilor şi, înfuriat peste măsură, s-a înarmat cu un cuţit şi a pornit în căutarea femeii, prin oraş. A găsit-o în apropierea parcului de la Casa Tineretului iar, femeia a fugit şi s-a refugiat în scara unui bloc. A fost, însă, urmărită de soţul ei, care a început să o lovească, printre înjurături şi ameninţări.

Un trecător a observat scena şi a încercat să intervină şi să o scoată pe femeie din mâinile soţului orbit de furie. Acesta a scos, însă, cuţitul şi l-a tăiat pe bărbat. Femeia a profitat de neatenţia soţului ei şi a reuşit să fugă. Aceasta a traversat parcul şi s-a refugiat în biroul unui executor judecătoresc din zona Casei Tineretului.

Soţul a urmărit-o, însă, a spart geamul uşii de acces în clădire şi a pătruns în interior, iar cu un ciob i-a ameninţat pe cei din jur. La un moment dat acesta l-a tăiat pe unul dintre angajaţii biroului la nivelul braţului în timp ce o ameninţa cu moartea pe soţia sa şi pe cei aflaţi în interiorul imobilului.

Cinci echipaje de poliţie în căutarea agresorului

Ulterior, bărbatul a fugit din biroul vandalizat, lăsând în urmă angajaţii şi pe soţia sa şocaţi de cele petrecute. Oamenii au sunat între timp la 112. La faţa locului au ajuns cinci echipaje de poliţie, care au împânzit întreg cartierul în căutarea agresorului. Acesta este cercetat pentru nu mai puţin de opt infracţiuni.

Cu doar câteva zile înainte un angajat al ISU Botoşani a fost oprit în ultimul moment de către o echipă de intervenţia a Poliţiei, care a fost nevoită să spargă uşa şi să îi imobilizeze cu electroşocuri. Bărbatul îşi ameninţa soţia cu cuţitul la gât chiar în faţa celor trei copii ai lor. Asta după ce în prealabil o agresase în propria casă.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...