joi, mai 9, 2024
AcasăPrima PaginăRăzboi în procese în familia Conţac

Război în procese în familia Conţac

♦ Constantin Conţac susţine că judecătorii îi dau dreptate după ce fiul i-a băgat firma în insolvenţă şi că răfuiala va duce la destituiri şi despăgubiri.
♦ Constantin Conțac: „Aștept motivarea instanței, convoc AGA și îl suspend pe Liviu din funcția de director. Apoi îi dau în judecată pe toți”

Fostul șef al Consiliului Judeţean, Constantin Conțac, este pe cale să preia din nou conducerea Transporturi Auto SA (TASA). Așa cum „Monitorul de Botoșani” a anunțat deja, firma a fost băgată în insolvență de fiul lui Constantin Conţac, Liviu Conțac, la sfârșitul anului trecut, dar tatăl său a contestat în instanță decizia. „Am câștigat la Curtea de Apel Suceava, aștept motivarea instanței, convoc AGA și îl suspend pe Liviu din funcția de director. Apoi îi dau în judecată pe toți cei implicați și le cer despăgubiri, inclusiv pe Liviu, chiar dacă e fiul meu. Pe 3 august firma nu avea datorii, iar ei au băgat-o în insolvență”, a declarat Constantin Conțac. Pe lângă procesele din civil, Conțac-tatăl așteaptă și o acțiune din partea procurorilor.

„Eu am făcut plângere la prim-procurorul județului și mi-au trimis-o la municipiu, aștept de o lună și jumătate un răspuns. E o plângere penală legată de modul în care au fost înregistrate acțiunile firmei”, a completat Constantin Conțac.

„Nici ceilalți nu pot face nimic”

Intrarea în insolvență a TASA a dus la rezilierea multor contracte aflate în derulare, iar anularea hotărârii AGA prin care s-a cerut insolvența va cauza multe probleme de procedură. „Probabil va trebui să deschid alt proces, cu o nouă hotărâre AGA, pentru a anula insolvența, încă nu știu. Dar nu e adevărat că nu putea lucra firma, contractele s-au reziliat din alte motive. Pe Vorona-Oneaga nu sunt avize pentru lucrările prin pădure, nu TASA a fost cea care a creat probleme. Fără avize nu poți lucra, și veți vedea că nici cei care vor veni în locul nostru nu vor putea face mai multe dacă nu se obțin avizele”, a explicat Constantin Conțac.

Cedare cu scandal

Transporturi Auto SA (TASA) a fost preluată în vara trecută de Liviu Conțac, după ce a fost condusă mulți ani de tatăl său, Constantin Conțac.

În vara lui 2020, Constantin Conţac declara că i-a cedat fiului său „partea sa” de acţiuni. „I-am dat şi lui Liviu partea lui. Lui Bogdan îi dădusem deja partea lui. Am şi eu o vârstă”, declara atunci Constantin Conţac.

La câteva luni după preluare, Liviu Conțac a cerut intrarea în insolvență pentru TASA. Intrarea în insolvență a fost decisă pe 26 noiembrie într-o Adunare Generală Extraordinară a Acționarilor (AGA), condusă de Liviu Conțac. Constantin Conțac a reacționat imediat și a contestat în instanță Hotărârea AGA de intrare în insolvență.

Conțac contestă și administratorul judiciar

Pe 22 decembrie, judecătorul sindic Ana Maria Corduneanu a desemnat ca administrator judiciar Cabinetul Individual de Insolvență Rusu Alina. Constantin Conțac susține, însă, că Alina Rusu este afin cu Liviu Conțac, iar dosarul ar fi trebuit încredințat unei alte persoane.

În procedură, instanța a decis că administratorul judiciar va primi un onorariu provizoriu de 3.000 lei dar acesta ar putea crește, din martie, la 8.500 lei lunar. Datele de la Ministerul Finanțelor arată că firma lui Conțac a intrat pe pierdere în 2018. Dacă în 2011 avea un profit de 1,6 milioane de lei, Transporturi Auto SA a mers din ce în ce mai prost și a adunat pierderi de 3,25 milioane în 2018 și de aproape 3 milioane în 2019. Numărul de angajați a scăzut și el de la 160 la 129.

Liviu Conțac nu a răspuns nici apelurilor telefonice repetate, nici mesajelor trimise de reporteri după ce s-a făcut transferul firmei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.6 ° C
12.8 °
11 °
79 %
0.8kmh
100 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
19 °
Dum
17 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...