Conflict tranşat cu un cuţit înfipt în piept (video)

Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din comuna Unţeni, a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost înjunghiat de un consătean abia eliberat din penitenciar. Incidentul a avut loc duminică după-amiază, într-un bar din localitatea Mănăstireni. Bărbatul de 58 de ani consumase băuturi alcoolice, iar un alt client al barului, în vârstă de 40 de ani, i-a cerut să îi dea o bere.

Fiind refuzat, acesta s-a simţit jignit şi, fără a sta prea mult pe gânduri, a luat un cuţit, pe care îl avea aspra sa, şi şi-a lovit cu putere victima, în zona inimii, după care a fugit din local. Bărbatul a încercat să-l urmărească pe agresor, însă, speriat din cauza sângerării, a decis să meargă acasă.

Între timp, unul dintre martorii întregii scene din bar a sunat la 112, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanţă (SJA) şi unul de poliţie.

Victima a primit primul ajutor acasă, după care a fost transportată la Urgențe. Bărbatul a fost dus direct în sala de operaţii, după ce a fost investigat imagistic, pentru a se vedea dacă a fost atins sau nu cordul. „Este vorba despre un pacient de sex masculin, ce prezenta o plagă tăiată, provocată de cuţit, profundă, nepenetrantă, adică nu a atins organe vitale. Lama cuţitului a provocat o secţiune de fibre musculare din muşchiul mare pectoral stâng şi secţiune de vase nutritive pe spaţiul intercostal trei, linie medio-claviculară stânga”, a precizat medicul primar în chirurgie Iulian Preda, din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă.

Agresor potolit cu mascaţii

Agresorul a fost rapid identificat de primul echipaj de poliţie ajuns la faţa locului, însă bărbatul era agresiv şi îi ameninţa pe cei din jur, refuzând să iasă din casă. Din acest motiv, echipajele de poliţie ajunse la faţa locului au solicitat intervenţia mascaţilor, iar un echipaj al trupelor speciale ale Poliţiei a ajuns în scurt timp la faţa locului. Oamenii legii au reuşit să îl convină pe bărbat să de predea.

„Persoana bănuită de comiterea faptei a fost depistată în scurt timp la domiciliul său, fiind reținută și condusă la sediul poliţiei, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani.

Agresorul a fost condus la sediul Poliţiei, ulterior fiind luată decizia reţinerii acestuia pentru 24 de ore. Poliţiştii au stabilit că acesta fusese eliberat din Penitenciarul Botoșani în urmă cu câteva zile. Urmează ca medicii legişti şi procurorii să decidă dacă atacul acestuia poate fi catalogat drept o tentativă de omor.

Deja ai votat!