Accident cu trei victime după un impact violent între două maşini (video)

Trei persoane au fost rănite, dintre care una a fost încarcerată, după impactul violent dintre două autoturisme.

Accidentul a avut loc joi la amiază, în localitatea Stăuceni, pe drumul spre Truşeşti, două autoturisme izbindu-se frontal, în urma unei depăşiri neregulamentare. „La faţa locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială cu apă şi spumă, una de descarcerare şi echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, dar şi două ambulanţe SAJ”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Accidentul s-a petrecut între două autoturisme Volkswagen Golf, care circulau din direcţii opuse. La un moment dat, şoferul uneia dintre maşini, un tânăr în vârstă de 35 de ani, care se deplasa dinspre Victoria spre Stăuceni, a intrat cu viteză într-o curbă la dreapta şi a pierdut controlul maşinii. Acesta a pătruns pe contrasens, unde a izbit violent un autoturismul condus de un bărbat de 61 de ani. Din impactul frontal, autoturismul care circula regulamentar a fost aruncat în afara carosabilului, ajungând în curtea unei case, după ce a spulberat gardul gospodăriei.

Dosar penal deschis de poliţişti

Împreună cu bărbatul de 61 de ani se afla o femeie de 30, aceasta fiind şi ea preluată de cadrele medicale de la ambulanţă. Potrivit primelor informaţii, bărbatul era într-o stare mai gravă în momentul în care a ajuns la Urgenţe. Celălalt şofer a primit îngrijiri la faţa locului, după care a refuzat transportul la o unitate sanitară. „Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, valoarea fiind zero. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Victimele au ajuns la Urgenţe, unde au fost preluate de mai multe echipe de diverse specialităţi medicale, pentru a fi investigaţi. „Pacienţii au ajuns în serviciul nostru politraumatizaţi. Erau conştienţi, dar cu mai multe leziuni ce aveau nevoie de consulturi de specialitate din mai multe discipline medicale”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Deja ai votat!