Înjunghiat în piept de prietenul de pahar

Şirul violenţelor pare să nu se mai oprească ci, din contra, pare să capete o amploare tot mai mare în judeţ. Astfel, un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din comuna Călăraşi, a fost transportat în stare gravă la Urgenţe, după ce a fost înjunghiat în piept chiar de prietenul de pahar, care îi este şi rudă.

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de joi, după ce victima, împreună cu agresorul, care are 63 de ani, se întorceau de la cimitir. Cei doi au fost să marcheze Ziua Eroilor aşa cum se cuvine, de cele mai multe ori, la ţară, lăsându-se cu pomeniri stropite din belşug cu băuturi alcoolice. Aflaţi amândoi sub influenţa Zeului Bachus, cei doi bărbaţi, care sunt vecini şi rude, au început să se ia la ceartă.

În scurt timp, acuzele şi injuriile pe care şi le adresau reciproc s-au transformat în ameninţări. În acest context, bărbatul mai în vârstă a decis să îşi impună punctul de vedere într-un alt mod. Acesta avea asupra lui un cuţit şi, fără a sta prea mult pe gânduri, a luat arma albă din buzunar şi şi-a înjunghiat ruda în piept.

Ajutor cerut de martori 

Victima a căzut în stradă, plină de sânge, iar oamenii care ieşeau de la cimitir i-au sărit în ajutor şi au apelat serviciul 112. La faţa locului a ajuns o ambulanţă cu medic a SMURD, victima fiind preluată imediat şi transportată la spital. „Apelul a fost pentru o plagă înjunghiată, în regiunea pieptului. A fost dirijat un echipaj cu medic, care a stabilizat victima. Pacientul urmează să fie supus mai multor investigaţii, pentru a se stabili dacă lama a atins un organ vital”, a spus medicul primar Liviu Stan, coordonator în cadrul dispeceratului unic SJA-ISU.

Odată ajuns la spital bărbatul a fost dus direct în sala de opraţii. „Pacientul a fost preluat conştient, stabil hemodinamic şi respirator. Prezenta o plagă înjunghiată, fiind dus direct în sala de operaţii pentru o intervenţie de explorare chirurgicală a plăgii”, a spus medicul specialist în medicina de urgenţă Georgiana Lazăr, din cadrul UPU-SMURD

Autorul a fost preluat de poliţişti

Autorul, în vârstă de 63 de ani, a fost imediat identificat de poliţiştii ajunşi la faţa locului în urma apelului martorilor. „Bărbatul de 63 de ani, bănuit de comiterea faptei, se afla în custodia polițiștilor și va fi condus la sediul politiei în vederea continuării cercetărilor. În prezent se efectuează cercetări pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. În funcţie de concluziile medico legale urmează să stabilim dacă se va schimba încadrarea juridică a faptei”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Cazul vine la doar câteva zile după ce un tânăr de 30 de ani, din Ripiceni, şi-a bătut un vecin şi a sărit cu picioarele pe pieptul lui până şi-a fracturat un picior.

Deja ai votat!