În stare gravă după ce a fost călcat în picioare de un consătean

Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost bătut şi călcat în picioare de un consătean. Agresorul a fost atât de violent, încât şi-a fracturat şi el piciorul. Totul s-a întâmplat în weekend, în comuna Ripiceni, când victima, un bărbat de 53 de ani, aflat în stare de ebrietate, a intrat în conflict cu un consătean care îi putea fi fiu, în vârstă de 30 de ani. După un schimb de replici şi ameninţări, ignorând vârsta aproape dublă a adversarului său, tânărul a tăbărât cu pumnii şi picioarele asupra bărbatului mai în vârstă. Totul s-a petrecut pe drumul public din localitate, în văzul tuturor, dar nimeni nu a putut interveni în timp util.

Atacul, de o violenţă ieşită din comun, s-a oprit abia după ce agresorul a obosit şi s-a rănit chiar el însuşi. Acesta a sărit cu picioarele pe trupul victimei căzute la pământ, iar la un moment dat, în timp ce îşi lovea adversarul inert, acesta şi-a fracturat piciorul. A fost, probabil, şansa victimei, care a scăpat de ploaia de lovituri.

Martorii au apelat în scurt timp serviciul 112, la faţa locului ajungând o ambulanţă care l-a preluat pe bărbatul de 53 de ani în stare gravă. Acesta a fost transportat la Secţia Săveni a Spitalului Judeţean, după care a fost transferat imediat la Urgenţe, din cauza stării în care era. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru prezentând politraumatism prin agresiune, cu multiple fracturi costale, stare comatoasă. A fost stabilizat, supus mai multor examene de specialitate şi ulterior internat”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Dosar penal deschis de poliţişti

Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor, ajunşi şi ei în zonă, care au identificat imediat agresorul şi i-au întocmit un dosar penal, acesta fiind şi amendat.

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate pentru, iar în funcție de zilele de îngrijiri medicale de care va beneficia victima se vor dispune măsuri. Tânărul de 30 de ani a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.500 de lei”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Atacuri de o violenţă ieşită din comun

În ultima perioadă nu doar numărul agresiunilor este în creştere, ci şi gravitatea acestora spun cadrele medicale. Astfel, un alt caz şocant a avut loc la finele săptămânii trecute, chiar în centrul oraşului.

Atunci, un echipaj de jandarmi a intervenit în urma unui apel 112 prin care se sesiza producerea unei altercații în fața Bisericii „Sfântul Ilie”. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit faptul că, în jurul orelor 22.00, doi bărbați au lovit cu pumnii și picioarele o persoană până când aceasta a căzut pe trotuar, în  stare de inconștiență, după care au fugit.

Jandarmii au procedat la verificarea zonei, iar după puțin timp s-au întâlnit cu un polițist aflat în timpul liber, care l-a reținut pe unul dintre agresori, în vârstă de 24 de ani și l-a predat jandarmilor, acesta refuzând să dezvăluie identitatea celei de-a doua persoane implicate în agresiune.

Bărbatul lovit, în vârstă de 37 de ani, a fost preluat de o ambulanță, fiind transportat la UPU în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. „Pacientul prezenta numeroase fracturi la nivelul feţei, cu fracturi la nivelul sinusurilor, fracturi la maxilare şi stare agravată. A fost internat în compartimentul de chirurgie oro-maxilo-facială din cadrul Spitalului Judeţean”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Agresorului i-au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lovire și alte violențe”, dosarul urmând a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani în vederea continuării cercetărilor și tragerii la răspundere a tuturor făptuitorilor.

Val de agresiuni după ridicarea restricţiilor

Valul de agresiuni a cunoscut o creştere semnificativă simultan cu renunţarea la o parte din restricţii. Astfel, potrivit cifrelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în primele patru luni din 2021, la nivelul judeţului au fost înregistrate 646 de cazuri de loviri sau alte violenţe.

În următoarele 30 de zile, când autorităţile centrale au anunţat şi o serie de măsuri de relaxare, precum eliminarea mai multor obligaţii, dar şi posibilitatea circulaţiei fără restricţii, deschiderea localurilor, a barurilor la interior şi permiterea petrecerilor, agresiunile dintre botoşăneni au ajuns la o treime faţă de prima parte a anului. „Pe luna mai au fost înregistrate 237 de cazuri de loviri sau alte violente la nivelul întregului judeţ”, a mai spus reprezentantul IPJ Botoşani.

Deja ai votat!