Tânăr trimis în stare gravă la Iaşi după ce a fost atacat cu o macetă (video)

Un tânăr, în vârstă de 41 de ani, din judeţ, a fost trimis de urgenţă la Iaşi, după ce a ajuns în stare gravă la spital. Bărbatul, din Todireni, a fost atacat cu un cuţit, cu o lamă de mari dimensiuni, de către un tânăr de 19 ani. Incidentul a avut loc în Truşeşti, iar victima a făcut semne disperate de pe marginea drumului unui echipaj de poliţie care trecea prin zonă. Agenţii au oprit şi tânărul le-a spus că fost atacat, iar în momentul în care a încercat să se apere a fost lovit puternic cu lama peste mâna stângă. Lovitura a fost atât de puternică, încât acestuia i-au fost fracturate oasele pumnului, iar lama ascuţită i-a secţionat două artere.

Transfer la Iaşi cu elicopterul 

Oamenii legii au solicitat ajutorul cadrelor medicale, iar bărbatul a fost transportat la Urgenţe în şoc hemoragic. Imediat cum a ajuns la spital, medicii au solicitat transferul acestuia la Iaşi, fiind necesar ca bărbatul să ajungă cât mai repede la clinica de chirurgie cardio-vasculară.

O ambulanţă cu medic l-a preluat de la spital şi l-a transportat pe terenul unităţii militare, unde a aterizat elicopterul SMURD, pentru transfer. „Pacientul a fost diagnosticat cu o fractură deschisă de pumn stâng şi secţiune arteră radială şi cubitală. A fost stabilizat şi transferat echipajului de pe elicopter, fiind necesară o intervenţie cât mai rapidă, pentru a se limita pierderea de sânge şi afectarea arterelor”, a precizat medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani.

Dosar penal deschis de poliţişti

Imediat după ce tânarul a ajuns în grija medicilor, poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violente, urmând ca în funcţie de rezultatele acestora şi de numărul de zile de îngrijiri medicale, de care va beneficia victima, să fie dispuse măsuri”, a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!