vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăPlanul roșu activat după ce un microbuz de Botoșani a fost lovit...

Planul roșu activat după ce un microbuz de Botoșani a fost lovit de tren (video)

Un accident feroviar, soldat cu mai multe victime, a avut loc, luni la amiază, la un pasaj de cale ferată din judeţul Cluj. Un microbuz în care se aflau zece botoşăneni, care se întorceau din Italia, a fost lovit de trenul regio expres, care circula de la Baia Mare spre Cluj-Napoca. Nouă pasageri şi şoferul au fost răniţi și au nevoie de îngrijiri medicale, două persoane fiind în stare mai gravă.

În urma unui apel la 112, la fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii din Dej, precum și mai multe autospeciale de pompieri, inclusiv de victime multiple, echipaje SMURD și ambulanțe de la Dej, Gherla și chiar Cluj-Napoca.

 „Din primele date, evenimentul a avut loc pe un drum comunal (DC3 – Urișor-Dej), la o trecere la nivel cu calea ferată nemarcată”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

La scurt timp după sosirea primelor echipaje de salvatori la faţa locului, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Avram Iancu” Cluj a fost activat Planul Roşu pentru intervenţia în caz de dezastre.

Copil preluat de elicopter

La faţa locului a fost direcţionat şi elicopterul SMURD din Cluj, aeronava aterizând pe un câmp la câţiva metri de locul incidentului. Toţi răniţii au fost triaţi la faţa locului şi au primit primul ajutor, iar nouă dintre victime au fost transportate la spital.

O fetiță de 13 ani, stabilă, conștientă, este transportată cu elicopterul SMURD la UPU Cluj”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

O femeie care a fost rănită grav și căreia i s-a acordat asistență medicală în ambulanța SAJ prezentă la fața locului, a fost ulterior transportată la Cluj. Restul răniţilor au ajuns la spitalul din Dej.

Şoferul microbuzului nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată

Oamenii legii au constatat că în microbuzul înmatriculat în județul Botoșani se aflau 10 persoane, cu una peste limita legală, capacitatea autovehiculului fiind de 8+1.

Conform unor surse din anchetă, șoferul microbuzului nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată. Polițiștii urmează să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul. Șoferul microbuzului implicat în accident a fost rănit cel mai uşor, acesta fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. „În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat agent de poliţie Andreea Andrada Vişan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Sursa video: dej24.ro

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...