Botoșăneni aruncați în pușcărie după o bătaie mortală

Pedepse aspre dictate de magistrații Tribunalului Botoșani în cazul a patru tineri din satul Podeni, comuna Corlăteni, implicați în vara lui 2020 într-o bătaie mortală. Acuzați de omor calificat, doi dintre protagoniștii agresiunii, Vasile Bejinariu, de 44 de ani, și Daniel Ilie Curalariu, de 38 de ani, au fost condamnați la câte 23 de ani de închisoare, ambii fiind condamnați în trecut pentru un alt omor comis tot împreună. În schimb, alți doi frați. Neculai și Ionel Bogdan Curalariu, de 34 și 28 de ani, implicați la rândul lor în agresiunea din 2020, au primit pedepse de câte 7 ani de detenție pentru tentativă de omor. Totodată, cei patru au fost obligați la plata cheltuielilor privind spitalizarea victimelor. Sentința nu este definitivă și a fost atacată cu apel.

Pe 17 iulie 2020, victima omorului, Ilie Lișman, împreună cu alte trei persoane, au mers în satul Podeni pentru a verifica cultura de lucernă și să ducă la reparat un autoturism. Au lăsat mașina în service, după care și-au văzut de treburi, plecând cu un faeton. La service se afla și unul dintre frații Curalariu cu care familia unuia dintre însoțitori avea o dispută mai veche. Din câte se pare, acesta și-a anunțat frații, care l-au chemat și pe Bejinariu. Așa se face că în momentul în care Ilie Lișman și însoțitorii lui au au poposit la un bar pentru a discuta cu patronul de acolo pentru niște lucrări agricole, frații Curalariu, însoțiți de Bejinariu, au apărut cu o mașină, din care au coborât cu tot felul de obiecte contondente și au tăbărât pe cei veniți în sat.

Prins lângă faeton, Ilie Lișman a fost lovit cu o bărdiță și cu un levier, iar Ciprian Grădinariu a fost pus și el la pământ sub o ploaie de lovituri, ceilalți reușind să fugă. Rănit grav, Lișman a fost transportat la spital și transferat de urgență la o clinică din Iași, dar, în ciuda eforturilor făcute de medici de a-l menține în viață, acesta a murit câteva zile mai târziu, din cauza leziunilor suferite.

Arestați, cei patru agresori au fost condamnați în funcție de gravitatea faptelor comise. Astfel, Vasile Bejinariu și Daniel Ilie Curalariu, care l-ar fi ucis pe Ilie Lișman, au primit pedepsele cele mai mari, iar ceilalți doi frați Curalariu, care ar fi tăbărât pe cealaltă victimă, au fost condamnați pentru tentativă de omor. În timpul procesului a ieșit la iveală că primii doi autori, Vasile Bejinariu și Daniel Ilie Curalariu, au mai fost condamnați în 2002, tot pentru omor calificat, la câte 16 și respectiv 15 ani de închisoare, fiind eliberați însă condiționat, înainte de termen.

 

Deja ai votat!