Preot mort într-un accident cumplit

Preotul paroh din cadrul Parohiei „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, a avut parte de un sfârșit cumplit, după un accident rutier.

În vârstă de 39 de ani, preotul Ionuț Miorcăneanu se afla la volanul unui autoturism cu care a fost implicat într-un accident grav. Tragedia a avut loc între localitățile Hănești și Vlăsinești. Șoferul se afla singur în mașină, un autoturism marca Mercedes Clasa A. Din câte se pare, într-o curbă ușoară la dreapta șoferul a pierdut controlul volanului, din motive încă necunoscute, a ajuns pe contrasens, după care mașina a părăsit șoseaua, lovind violent un cap de pod aflat pe marginea drumului. Impactul a fost atât de puternic, încât volanul a ajuns în plafonul autoturismului, iar podul pedalier la nivelul volanului. Șoferul a fost găsit în afara mașinii, la câțiva metri distanță de locul impactului, inconștient, dar cu puls. La fața locului a sosit un echipaj cu asistent din zonă, precum și echipajul cu medic de la Botoșani. “Din păcate, leziunile au fost mult prea grave pentru a se mai putea face ceva. La scurt timp, șoferul a intrat în stop cardio-respirator, iar în ciuda manevrelor de resuscitare, timp de 60 de minute, nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decesul la fața locului”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, fiind demarată o anchetă. “În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Ionuț Miorcăneanu s-a ăscut la data de 5 ianuarie 1982 în localitatea Botoşani, judeţul Botoşani.

A absolvit Şcoala Generală Nr. 13 din localitatea Botoşani, promoţia 1996, după care Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Botoşani, promoţia 2001, cu media generală a anilor de studii – 9,11 şi media generală la Bacalaureat – 9,65, în urma susţinerii Atestatului Profesional fiind declarat admis cu media 9,47. 

În iulie 2001 a susţinut examenul de capacitate preoţească la Centrul Cultural Pastoral „Daniil Sihastrul” – Durău.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a fost hirotonit preot al Parohiei “Sf. M.Mc. Gheorghe” din localitatea Borolea, comuna Hăneşti, Protopopiatul Săveni, la data de 2 decembrie 2001.

Începând cu 1 iulie 2002 a fost transferat pe postul de preot paroh în Parohia „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni, Protopopiatul Săveni, fostă filie a Parohiei Borolea, parohie unde și-a desfăşurat activitatea până în momentul tragicului accident, în urma desfiinţării Parohiei Borolea şi înfiinţării filiilor acesteia în parohii.

La data de 26 august 2001 s-a căsătorit.

Preotul avea doi copii, un băiat și o fată.

Dumnezeu să îl ierte!Deja ai votat!