spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPrima PaginăPreot mort într-un accident cumplit

Preot mort într-un accident cumplit

Preotul paroh din cadrul Parohiei „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, a avut parte de un sfârșit cumplit, după un accident rutier.

În vârstă de 39 de ani, preotul Ionuț Miorcăneanu se afla la volanul unui autoturism cu care a fost implicat într-un accident grav. Tragedia a avut loc între localitățile Hănești și Vlăsinești. Șoferul se afla singur în mașină, un autoturism marca Mercedes Clasa A. Din câte se pare, într-o curbă ușoară la dreapta șoferul a pierdut controlul volanului, din motive încă necunoscute, a ajuns pe contrasens, după care mașina a părăsit șoseaua, lovind violent un cap de pod aflat pe marginea drumului. Impactul a fost atât de puternic, încât volanul a ajuns în plafonul autoturismului, iar podul pedalier la nivelul volanului. Șoferul a fost găsit în afara mașinii, la câțiva metri distanță de locul impactului, inconștient, dar cu puls. La fața locului a sosit un echipaj cu asistent din zonă, precum și echipajul cu medic de la Botoșani. “Din păcate, leziunile au fost mult prea grave pentru a se mai putea face ceva. La scurt timp, șoferul a intrat în stop cardio-respirator, iar în ciuda manevrelor de resuscitare, timp de 60 de minute, nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decesul la fața locului”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, fiind demarată o anchetă. “În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Ionuț Miorcăneanu s-a ăscut la data de 5 ianuarie 1982 în localitatea Botoşani, judeţul Botoşani.

A absolvit Şcoala Generală Nr. 13 din localitatea Botoşani, promoţia 1996, după care Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Botoşani, promoţia 2001, cu media generală a anilor de studii – 9,11 şi media generală la Bacalaureat – 9,65, în urma susţinerii Atestatului Profesional fiind declarat admis cu media 9,47. 

În iulie 2001 a susţinut examenul de capacitate preoţească la Centrul Cultural Pastoral „Daniil Sihastrul” – Durău.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a fost hirotonit preot al Parohiei “Sf. M.Mc. Gheorghe” din localitatea Borolea, comuna Hăneşti, Protopopiatul Săveni, la data de 2 decembrie 2001.

Începând cu 1 iulie 2002 a fost transferat pe postul de preot paroh în Parohia „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni, Protopopiatul Săveni, fostă filie a Parohiei Borolea, parohie unde și-a desfăşurat activitatea până în momentul tragicului accident, în urma desfiinţării Parohiei Borolea şi înfiinţării filiilor acesteia în parohii.

La data de 26 august 2001 s-a căsătorit.

Preotul avea doi copii, un băiat și o fată.

Dumnezeu să îl ierte!



Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...