Tată arestat după ce şi-ar fi abuzat sexual fiica

Caz uluitor scos la iveală de consilierii de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului. În timpul unui program de consiliere, o adolescentă în vârstă de 17 ani s-a destăinuit că, în copilărie, tatăl ei ar fi abuzat-o sexual.

Cazul a intrat în atenția polițiștilor, care au extins cercetările. Așa se face că zilele trecute bărbatul a fost ridicat pentru audieri. Mai mult, luni, pe 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele bărbatului de 43 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală. Așa se face că marți, acesta a fost prezentat în fața judecătorilor de drepturi și libertăți de la Judecătoria Botoșani, care au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că bărbatul, în perioada 2013-2018, a avut comportamente cu conotații sexuale față de fiica sa minoră”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani.

Caz similar la Dorohoi

Cazul nu este singular. În luna mai a.c., un bărbat din municipiul Dorohoi, bănuit că și-ar fi abuzat sexual timp de aproape doi ani fiicele vitrege, a fost reținut și el de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. În vârstă de 48 de ani, bărbatul a fost acuzat de viol și agresiune sexuală după ce în perioada 2019 – martie 2021 ar fi întreținut raporturi sexuale și le-ar fi atins în zonele intime pe fiicele sale vitrege, cu care locuia împreună. De altfel, multe din agresiunile sexuale înregistrate în județ au fost comise chiar în familie.

Abuzul sexual asupra copiilor este considerat a fi una dintre cele mai grave forme de violenţă întrucât afectează pe termen lung viața victimei, consecinţele fiind înregistrate pe mai multe planuri, mai ales în ceea ce privește comportamentul psiho-social. În plus, copiii care sunt victime se auto-învinovăţesc şi își atribuie cauzele abuzului, iar din acest motiv instrumentarea unor cauze de acest fel devine extrem de dificilă.

 

Deja ai votat!