Cascadorii râsului, sub ochii jandarmilor. Un șofer fără permis a trecut de la volan pe bancheta din spate a mașinii

foto arhiva

Caz neobișnuit petrecut în centrul municipiului Botoșani, în prima zi de Crăciun. Un tânăr care a condus un autoturism, fără să dețină permis de conducere, a nimerit chiar în fața unui echipaj de jandarmi. Ce l-a dat de gol a fost faptul că mașina rula fără luminile de întâlnire, deși se lăsase întunericul, iar la intrarea într-un sens giratoriu nu a respectat regulile rutiere. Tras pe dreapta, tânărul a încercat să scape de dosarul penal strecurându-se de pe scaunul șoferului, pe bancheta din spate a mașinii.

Scenele s-au petrecut pe 25 decembrie a.c., în intersecția dintre bulevardul Mihai Eminescu și strada Marchian, când un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean, care se deplasa cu o autospecială în sensul giratoriu de la fosta Poliție Rutieră, a observat un autoturism care venea pe bulevard dinspre Colegiul A.T. Laurian, fără a avea luminile de întâlnire în funcțiune, iar în sensul giratoriu a virat la dreapta pe Marchian fără să mai acorde prioritate de trecere autospecialei de jandarmi. Echipajul de jandarmi a pus în funcțiune semnalele luminoase și acustice ale autospecialei, moment în care autoturismul a oprit pe partea dreaptă, iar conducătorul auto s-a mutat de la volanul autoturismului pe bancheta din spate.

Jandarmii au observat mișcarea și i-au sesizat imediat pe polițiștii din cadrul Biroului Rutier, care au ajuns și ei la fața locului. Astfel, în urma cercetărilor efectuate au stabilit că la volan ar fi un tânăr de 18 ani, din comuna Roma, care a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus de către unul din pasagerii din vehicul. În urma incidentului, polițiștii rutieri au deschis un dosar penal tânărul de 18 ani urmând să fie cercetat pentru conducere fără permis, iar proprietarul mașinii pentru încredințarea vehiculului unei persoane ce nu deține permis de conducere.

 

Deja ai votat!