Zăpada face ravagii pe drumurile din judeţ (video)

Şoferii care au vrut să plece în această seară din municipiu au întâmpinat mari probleme. Asta deoarece la toate ieşirile din oraş există blocaje, circulaţia desfăşurându-se cu mari dificultăţi. La ieşirea spre Iaşi s-au format coloane de zeci de maşini pe ambele sensuri de mers după ce, în pădure la Zăiceşti, sub stratul de zăpadă, s-a format polei. Din acest motiv maşinile, chiar şi cele mici, derapează, iar înaintarea se face extrem de greu.

Şoferii blocaţi în coloane contrazic autorităţile, care spun că circulaţia în judeţ se desfăşoară fără probleme. Oamenii spun că în zonă nu au văzut utilaje de deszăpezire.

“S-au trezit mai greu, tocmai de asta am şi ieşit în teren”

Spusele oamenilor sunt confirmate şi de prefect, care a verificat drumul spre Suceava.  Acesta a ieşi în teren tocmai pentru a verifica de ce au apărut aceste probleme în contextul în care contractele de deszăpezire sunt în vigoare. “Astăzi am avut puţine blocaje pe drumurile naţionale, însă acum se circulă normal, nu avem drumuri blocate. Au fost probleme pe Botoşani-Târgu Frumos şi Botoşani Suceava, însă acum s-a dat cu material antiderapant şi se circulă în condiţii de iarnă”, a declarat prefectul Dan Nechifor. Acesta spune că autorităţile au depistat şi câteva tiruri care aveau cauciucuri de vară, iar şoferii au fost traşi pe dreapta şi sancţionaţi. O astfel de situaţie a avut loc şi la Baisa.

Acesta susţine că drumarii au intervenit cam greu. “S-au trezit mai greu, tocmai de asta am şi ieşit în teren, pentru că trebuie puţin stimulaţi. Nu ştiu de ce, contractele sunt în vigoare şi totuşi ar trebui să se mişte, din punctul meu de vedere puţin mai repede”, a adăugat prefectul.

Probleme sunt şi la ieşirea spre Săveni, dar şi la cea spre Curteşti. De asemenea, în zona pădurii de la Buda, drumul este blocat, fiind coadă de maşini. Oamenii aşteaptă şi câte 15-20 de minute pentru a trece de o zonă unde este un tir.

Circulaţia este blocată şi pe drumul dintre Orăşeni şi Vorona, dar şi la Bucecea.

Până marţi dimineaţă, la ora 8, judeţul Botoşani se află sub cod galben de precipitații moderate cantitativ, şi strat nou de zăpadă.

Informaţii despre starea drumurilor

– site-ul cnadnr.ro la secţiunea „dispecerat trafic”

– Drumuri Naţionale: 0231/516524, 0231/514395, 0231/9360, 021/2643333, 021/2643334, 0800800301, 0800800307 şi 0800809360

– Drumurile Judeţene: 0231/510792

– Drumurile municipiul Botoşani: 0231/517007

– informaţii pot fi obţinute şi de pe aplicaţia DSU a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

Deja ai votat!