vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăBătuţii de sărbători umplu Urgenţele

Bătuţii de sărbători umplu Urgenţele

♦ Sfârşitul de an aduce din nou o avalanşă de răfuieli, care de care mai sângeroase, şi toate au ca element comun alcoolul în exces.

Statul prea mult în casă le-a luat minţile. Astfel, de sărbători, zeci de botoşăneni au făcut ce au ştiut mai bine, şi s-au bătut ca în Vestul sălbatic, iar la spital au ajuns cazuri cel puţin bizare.

Astfel, trei tineri au ajuns la spital după ce s-au răsturnat cu maşina şi s-au luat la bătaie. Un alt bărbat a fost bătut cu simţ de răspundere de proxenetul unei fete agăţate pe un site de specialitate, pe care nu a vrut să o plătească, iar un alt tânăr a ajuns la spital cu o bucată de ureche lipsă, după ce a fost muşcat de unul dintre atacatori. Singurul lucru care nu a surprins a fost faptul că toţi cei ajunşi la spital bătuţi, fără vreo excepţie, erau băuţi.

Unul dintre cele mai ciudate cazuri a fost al unui tânăr de 18 ani, din Suliţa. Aflat într-o stare avansată de ebrietate, acesta a fost transportat la spital cu o ambulanţă, după ce a fost bătut de trei tineri, în localitatea Lunca. „Deşi era într-o stare destul de gravă, mai ales că îi lipsea o bucată din pavilionul urechii, el mai degrabă era amuzat de situaţie, şi de faptul că cei de la ambulanţă încercau să îi caute urechea prin zăpadă, în speranţa că ar putea fi reataşată”, a spus un asistent din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU).

Tânărul a fost tratat în UPU, după care internat în secţia ORL.

Tot de internare a avut nevoie şi o femeie, dar din Cerchejeni. Aceasta a ajuns în weekend la spital cu etilism acut şi un traumatism cranio facial prin agresiune. Deşi traumatismul nu punea probleme, starea ei avansată de ebrietate da, astfel că a fost internată la psihiatrie.

Tânăr bătut după ce s-a răsturnat cu maşina

Tot în noaptea de Crăciun a ajuns la spital şi un tânăr de 21 de ani, traumatizat de două ori. Acesta a ajuns pe mâinile medicilor după ce a fost atât victima unui accident, cât şi a unei agresiuni. Tânărul se afla în maşină alături de alţi doi bărbaţi, cu toţii fiind băuţi. La un moment dat, şoferul a pierdut controlul maşinii, care s-a răsturnat. După incident cei trei s-au dat jos şi au început să se ia la bătaie, reproşându-şi unul altuia situaţia în care au ajuns.

Pasagerul destul de „şifonat” după accident a încasat şi un pumn în figură, de la şofer, astfel că la spital a ajuns cu două traumatisme. „Pacientul a ajuns cu un politraumatism prin accident rutier, dar şi o plagă sângerândă la buza superioară, cu sângerare nazală, post lovitură de pumn”, a spus un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

 Snopit după ce a mers la prostituate

Un alt caz mai puţin obişnuit a fost al unui tânăr de 24 de ani, din Botoşani. Dornic de a-şi oferi un cadou mai aparte de Crăciun, acesta a contactat, prin intermediul unui site de specialitate, o tânără, pentru a primi o serie de servicii sexuale de la ea. Cei doi au mers la o pensiune, însă după ce şi-a primit „cadoul”, tânărul ar fi refuzat să plătească. Atunci au apărut în peisaj şi doi bărbaţi, care se ocupau de „protecţia” femeii, care i-au aplicat o corecţie fizică clientului rău-platnic.

Atât de bătut a fost, încât a ajuns la Urgenţe cu mai multe leziuni şi traumatisme la nivelul mâinii stângi, coastelor şi şoldului.

Dosare penale deschise de poliţişti

Nici minorii nu au fost mai cuminţi în această perioadă. Astfel, un băiat de 16 ani a ajuns la spital după ce a fost lovit cu pumnul în faţă. Într-o stare avansată de ebrietate, acesta a ajuns la spital cu traumatisme la nivelul nasului, mandibulei şi genunchiului.

„Au fost foarte multe agresiuni, majoritatea, însă, refuzând internarea sau plecând chiar fără aviz. În general au fost bărbaţi, de 23, 30, 32, 34, 36, 47 de ani, cu multiple traumatisme, în special faciale sau la nivelul toracelui. Şi doi fraţi de 34 şi 32 de ani din Parcul Tineretului au ajuns la spital împreună, după ce s-au bătut unul cu altul”, a spus un medic din cadrul SJU.

Poliţiştii au deschis mai multe dosare penale pentru loviri sau alte violenţe, urmând a se lua măsurile necesare în fiecare caz în pare. „În perioada 24-26 decembrie 2021, la nivelul IPJ Botoșani au fost înregistrate 19 dosare penale în care polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violențe. Din primele verificări efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că agresiunile fizice au avut loc ca urmare a unor conflicte spontane și pe fondul consumului de alcool”, a precizat agent şef adjunct Nicoleta Mendeleac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...