spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăBărbat reținut pentru tentativă de viol asupra unei minore

Bărbat reținut pentru tentativă de viol asupra unei minore

Agresiunile sexuale comise asupra copiilor se țin lanț în județ. Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Stăuceni, a fost reținut sâmbătă, pentru 24 de ore, sub acuzațiile de agresiune sexuală și tentativă de viol, ambele în formă continuată, după ce ar fi încercat să profite de o minoră în vârstă de 14 ani. Deși faptele au fost comise cu ceva timp în urmă, acestea au ieșit la iveală abia acum. Surprinzător este că victima este chiar rudă cu suspectul.

Potrivit anchetatorilor, primele agresiuni ar fi avut loc în perioada decembrie 2019 – martie 2020, când fata avea doar 11 ani. Profitând că a rămas singur cu aceasta, bărbatul ar fi atins-o pe minoră, în zonele intime, împotriva voinței sale. Totodată, susțin anchetatorii, în cursul verii 2021, bărbatul ar fi încercat să întrețină cu victima raporturi sexuale, prin constrângere, agresiunea având loc la o stână din județ.

Denunţ făcut la poliţie 

În urma unui denunț, bărbatul, Vasile I., a fost ridicat pentru cercetări și reținut pentru 24 de ore. Cazul a ajuns și în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, care a formulat deja propunere de arestare preventivă, bărbatul fiind prezentat astăzi în fața judecătorilor de drepturi și libertăți.

Pe baza probelor, magistrații urmează să decidă dacă suspectul va rămâne în arestul Inspectoratului de Poliție Județean sau se va dispune o altă măsură preventivă.

Eleve agresate de profesor 

„În ultima perioadă asistăm la o creștere a numărului de agresiuni sexuale, în multe dintre cazuri victimele fiind minore. Ce îngrijorează este că printre suspecți se află inclusiv cadre didactice”, a recunoscut, Ionuț Țifachi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Pe 8 aprilie, un profesor de la o școală din comuna Răchiți a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală în formă continuată, după ce ar fi abuzat de trei eleve. Faptele ar fi avut loc la chiar la școală, când profesorul, în vârstă de 49 de ani, care predă matematica, le-ar fi ținut în clasă pe două fete, în vârstă de 13 ani, și le-ar fi atins în zonele intime. Cazul a ieșit la iveală după ce elevele le-au povestit cele întâmplate părinţilor, iar aceștia au anunțat poliția. După demararea cercetărilor, anchetatorii au descoperit și o a treia victimă.

Poliţist arestat pentru sex cu o minoră şi şantaj 

Tot la începutul lunii aprilie, un polițist de frontieră din Botoșani a fost arestat preventiv sub acuzațiile de act sexual cu un minor, șantaj, hărțuire și violarea vieții private, după ce ar fi avut o aventură, timp de mai mulți ani, cu o minoră.

Cei doi ar fi întreținut și raporturi sexuale, iar la un moment dat minora a vrut să renunțe la relație. Atunci, agentul ar fi început să o amenințe și să o șantajeze că va face publice o serie de imagini cu ea în ipostaze compromițătoare. Astfel, în urma unei sesizări penale, anchetatorii au descins la domiciliul acestuia. Reținut inițial pentru 24 de ore, bărbatul a rămas în spatele gratiilor, dar săptămâna aceasta magistrații au dispus plasarea lui în arest la domiciliu, măsură care a fost contestată însă de procurori.

UPDATE

În urma ședinței de judecată, magistrații de drepturi și libertăți de la Judecătoria Botoșani au dispus astăzi arestarea preventivă a bărbatului. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului IV, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de agresiune sexuală în formă continuată, prev. de art. 219 alin. (2) lit. b) ?i c) Cod Penal ?i tentativă la viol în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 32 rap. la 218 alin. (1) ?i alin. (3) lit. b) ?i c) din Codul penal, ambele cu aplic. art. 35 alin. 1 ?i art. 38 alin.1 Cod Penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la 01.05.2022, până la 30.05.2022, inclusiv”, se arată în decizia instanței. Prin urmare, bărbatul a rămas în arestul poliției. Hotărârea Judecătoriei nu este definitivă, iar măsura arestării a fost contestată deja la Tribunal.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...