spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăTragedie pe şosea de Ziua Copilului (video)

Tragedie pe şosea de Ziua Copilului (video)

Unul dintre cei şapte copii răniţi în urma accidentului cumplit petrecut în localitatea Loturi Enescu, municipiul Dorohoi, a fost trimis în stare critică la Iaşi. Băiatul, în vârstă de nouă ani, se afla într-un Ford, împreună cu fraţii săi, cu vârste între 5 şi 27 de ani. Aceştia mergeau la un bâlci din zonă, tocmai pentru a sărbători Ziua Copilului.

Tânărul de 27 de ani se afla la volanul autoturismului, iar într-o curbă la dreapta, maşina a acroşat o Skoda, condusă de un bărbat de 61 de ani, care venea din sens opus. Impactul a fost unul devastator, autoturismul mai mic fiind aruncat în afara carosabilului.

În urma unui apel la 112, la fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare, dar și o ambulanță SMURD şi patru echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță. La sosirea forțelor de intervenție, șoferul uneia dintre mașini era încarcerat, iar celelalte victime erau ieșite din autoturisme.

Copilul este ventilat mecanic

Din păcate, copilul de nouă ani a fost găsit inconştient, starea lui fiind extrem de gravă. Acesta a fost preluat de echipajul cu medic SMURD şi transportat la Pediatrie, fiind intubat şi ventilat mecanic.

„Un copil în vârstă de 9 ani este în stare gravă cu traumatism cranio-cerebral acut deschis. Este intubat, iar acum a fost trimis la computer tomograf și investigații, urmând ca după să decidem dacă rămâne aici sau îl trimitem mai departe. Ulterior au mai venit încă doi pacienți cu stare generală bună, adică conștienți, au fost trimiși și ei la investigații, radiografii, computer tomograf. Urmează să mai primim încă patru. În aceste cazuri, din câte am aflat de la colegii de la Dorohoi, ar fi vorba de fracturi de membre, dar sunt stabili”, a precizat medicul primar Cătălin Mihailiuc, coordonatorul Centrului de Primiri Urgențe Pediatrie din cadrul UPU-SMURD.

Ulterior, copilul de nouă ani a fost direcţionat către Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, acesta fiind diagnosticat cu un traumatism cranian sever, cu pierdere de substanţă cenuşie, prognosticul fiind unul extrem de rezervat.

Anchetă deschisă de poliţişti

La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţie, care au blocat circulaţia pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului. Oamenii legii vor trebui să stabilească care dintre autoturisme a pătruns pe contrasens, impactul părând a fi avut loc foarte aproape de axul drumului.

„Din verificările efectuate până în acest moment a rezultat faptul că două autoturisme, conduse de doi bărbați de 27, respectiv 61 de ani, care se deplasau din sensuri opuse, au intrat în coliziune frontală. Niciunul dintre conducătorii auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul, urmând ca în funcţie de rezultate acestora să fie dispuse măsuri legale”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Pompierii au acționat și pentru înlăturarea elementelor de caroserie de pe partea carosabilă, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță, dar și pentru înlăturarea pericolului de izbucnire a unui incendiu, fiind deconectate bornele bateriilor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...