spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPrima PaginăCopilă distrusă într-o familie de violatori

Copilă distrusă într-o familie de violatori

Grozăvia petrecută în familia din Unțeni i-a luat prin surprindere și pe săteni, care s-au declarat bulversați de cele întâmplate. La fel, mama fetei susține că a aflat abia vineri dimineață, când a vrut să meargă în sat cu băiatul cel mic, să ajute la treabă.

Fata cea mare trebuia să rămână acasă pentru că trebuia să meargă la școală cu fiica cea mică, care avea serbarea de sfârșit de an școlar. Doar că s-a întors din drum, iar când a intrat în casă și-a surprins soțul cu fiica cea mare și i-a luat la rost. Atunci a mers la o consăteancă, i-a povestit, iar aceasta a sfătuit-o să vorbească cu asistenta socială de la primărie.

„Fata mi-o spus, dar mi-o spus foarte târziu. Am vrut să vorbesc cu ea …Mamă, spune-mi și mie ce s-o întâmplat, dar ea de acolo mi-o zis <<da ce treabă ai tu?>>”, a povestit femeia. În plus, susține aceasta, bărbatul era destul de violent. Din această cauză, de Crăciun și de Anul Nou a stat vreo două săptămâni la mama ei din Gorbănești. „Mereu mă bătea și mă fugărea…Eu ce puteam să fac?!Am fost și la poliție și i-a dat interdicție, să nu mă mai bată..,Și ce-o făcut?! Iacă ce-o făcut!”, a adăugat femeia, care spune că de pe urma violențelor din familie s-a ales cu un ochi scos și fără dinți în gură.

Părerile oamenilor sunt împărțite

În schimb, părerile sătenilor sunt împărțite. Mulți spun că bărbatul, care mai obișnuia să bea uneori, era mai muncitor. Atunci când cineva îl solicita la muncă, el mergea de fiecare dată și chiar punea osul la treabă. O perioadă a fost cu cireada de vaci a satului la păscut și câștiga destul de bine, iar în ultimii doi ani s-ar fi angajat la o firmă de construcții. În schimb, soția acestuia, care trebuia să aibă grijă de copii, căzuse în patima băuturii și vindea cam tot ce agonisea bărbatul.

O perioadă, întreaga familie a locuit într-o casă mai mică din sat, dar anul trecut au cumpărat o altă locuință, care avea mai multe camere. Atunci ar fi vândut calul și căruța, cu care bărbatul muncise o perioadă prin sat, dar și vaca din bătătură. În schimb, din câte spun și anchetatorii, agresiunile sexuale ar fi avut loc în perioada 2019 – 2021, când familia locuia în casa mai mică.

„Eu cred că a fost plăcere de ambele părți, altfel nu se explică de ce a ieșit la iveală abia acum. Hai înțeleg – a fost o dată, de două ori, hai de trei ori, dar să se întâmple doi ani și tu să nu spui nimica, atunci a fost ceva la mijloc”, a spus un sătean.

Alții în schimb, susțin că fata, care a împlinit 15 ani, era foarte cuminte și destul de retrasă, ea fiind elevă la un liceu din municipiul Botoșani. În plus, copila nu ieșea în sat cu prietenii sau cu alte grupuri de tineri, așa cum obișnuiesc cei de vârsta ei.

„Era cuminte, la locul ei”

Aceste lucruri i-au determinat pe unii să creadă că fata era terorizată. Un sătean ar fi apelat la ajutorul ei în urmă cu aproape două săptămâni, când în sat a avut loc o nuntă, iar fata a rămas să aibă grijă de copiii localnicului.

„Era cuminte, la locul ei. Mi s-a părut cam retrasă. Dar el (n.r. – tatăl suspectat de agresiune sexuală) își fugărea mai tot timpul copiii. Când venea acasă și se îmbăta, îi lua la rând. Pe băiatul cel mic l-a bătut cu o scândură luată din gard.

Ca tată, trebuie să înțelegi – copiii mai fac șotii, dar nici chiar așa – să îi bați. Când a stat la casa din deal, am înțeles că a aruncat cu ciocanul după unul dintre copii. În plus, fata asta mare, când nu era la școală, muncea în grădină, la fel ca cea mică. Asta mică stătea în grădină în genunchi și plivea sfecla”, a povestit localnicul.

Cei mai mulți au aflat despre cele întâmplate în familie abia la sfârșitul săptămânii trecute, când povestea a început să umble din gură în gură. Mai întâi au venit cei de la Asistență Socială, apoi polițiștii, iar sâmbătă au avut loc audierile.

„Pe băiatul cel mic l-au luat (n.r. – cei de la Asistența Socială) sâmbătă, când mama se întorcea cu el de mână de la o înmormântare. Totuși, ca mamă să nu simți nimica, asta spune ceva… Pentru că orice a fostt, tot sunt niște semne, niște comportamente”, cred vecinii.

„Doar ei știu și bunul Dumnezeu ce a fost acolo”

Alți consăteni pun însă la îndoială unele fapte pentru că cel puțin băiatul cel mare ar fi fost plecat de mai multă vreme de acasă. Mai întâi a stat o perioadă la bunicii din comuna Gorbănești, după care ar fi plecat la muncă în Spania un an sau chiar doi.

„Doar ei știu și bunul Dumnezeu, ce a fost acolo. Noi povestim doar ce s-a auzit, ce au spus și alții…Oricum, dacă este adevărat, este strigător la cer. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată la noi în sat. Ce am auzit, a mai fost doar pe la știri, la televizor, cu alte cazuri întâmplate în țară”, au mai spus sătenii.

Anchetă demarată de poliție

Între timp, ancheta poliției merge mai departe. „Cercetările continuă față de cei patru suspecți, în stare de arest preventiv, sub aspectul comiterii infracțiunilor de agresiune sexuală și viol în formă continuată, urmând ca la finalul anchetei să fie dispuse măsuri procedurale”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

La fel, reprezentanții DGASPC au confirmat faptul că victima și ceilalți doi frățiori mai mici au fost internați într-un centru de primise a copiilor în regim de urgență. „Încă nu s-a dispus nicio măsură. Cei trei copii vor fi consiliați psihologic și apoi vor fi dispuse eventuale măsuri”, a precizat Felicia Mihai, șefa Complexului de servicii comunitare din cadrul DGASPC Botoșani.

Cazul cutremurător a ieșit la iveală sâmbătă, pe 11 iunie a.c., când polițiștii au descins la domiciliul familiei și l-au reținut pe tatăl fetei, în vârstă de 41 de ani, dar și pe cei trei frați ai victimei de 17, 19 şi 20 de ani, sub acuzațiile de agresiune sexuală şi viol în formă continuată.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, din cercetări, a reieșit faptul că în perioada 2019-2021, tatăl ar fi atins-o în mod frecvent, în zonele intime, pe fiica sa minoră, împotriva voinţei acesteia. Totodată, în aceeași perioadă, cei trei frați, prin constrângere şi violenţă, ar fi întreţinut în mod frecvent raporturi sexuale cu minora. Prezentanți în fața instanței de judecată, aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în cursul zilei de duminică, însă hotărârea instanței a fost contestată la Tribunal.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...