joi, iunie 30, 2022
AcasăLocalPoluare a aerului după incendiul de la groapa de gunoi (video)

Poluare a aerului după incendiul de la groapa de gunoi (video)

Comisarii de mediu botoșăneni au deschis o anchetă după incendiul de la groapa de gunoi a județului.

Potrivit raportului preliminar, în cadrul depozitului de deșeuri Stăuceni la ora 18:15 a fost anunțat un incendiu, de către dispeceratul operatorului economic.

Focare multiple, cu flacără s-au manifestat în zona de depozitare zilnică a deșeurilor municipale, pe o suprafață de cca 100 mp și numai la deșeuri neîmprăștiate și nerecompactate, descărcate în data de 19.06.2022.

Factorul de mediu afectat: AER

Au acționat pentru localizarea focarelor echipe de intervenții ale operatorului economic (9 muncitori), folosind rețeaua de hidranți exteriori, iar începând cu ora 19.00 au acționat două autospeciale ISU cu 9 angajați pentru lichidarea incendiului.

La ora 20.10 incendiul a fost lichidat. Echipa de permanență din cadrul Garda de Mediu Botoșani a fost pe amplasament și a deschis Fişă de caracterizare în cazul poluărilor accidentale ale aerului.

între timp, pompierii botoșăneni au stabilit și cauza probabilă. Aceasta a fost autoaprinderea gunoiului din cauza acumulării de gaze.

Depozit ameninţat cu suspendarea autorizaţiei

Depozitul ecologic de deșeuri de la Stăuceni este amenințat în aceste zile cu suspendarea autorizației de mediu, după ce problemele înregistrate acolo, încă din toamna anului trecut, nu au fost remediate în totalitate. Problema cea mai mare o reprezintă cantitatea de levigat care se află în corpul depozitului și pentru care nu s-a găsit încă o soluție.

Cei de la APM sunt deciși să suspende din acest motiv autorizația integrată de mediu, deoarece problema levigatului nu a fost soluționată corect și în termenul stabilit.

“Numai eu știu cum dorm”

„Garda de Mediu a sesizat corect probleme, iar acum răspunderea e la noi. Doar că, dacă Doamne ferește, în aceste zile se întâmplă ceva acolo – un accident ecologic – noi suntem părtași și riscăm să răspundem cot la cot cu cei de la Diasil. Numai eu știu cum dorm în aceste zile”, spunea Eugen Mateciuc, directorul executiv al APM Botoșani, la începutul aceste luni.

În septembrie 2019, în incinta aceluiaşi depozit a izbucnit un incendiu masiv, din cauza autoaprinderii materialelor depozitate acolo, pe fondul inexistenței instalației de captare a gazului.

În ciuda acestor probleme uriaşe, depozitul continuă să funcţioneze în virtutea inerţiei, pentru că judeţul nu ar avea unde să ducă gunoiul în altă parte.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
36.4 ° C
36.6 °
34 °
23 %
3.4kmh
51 %
joi
36 °
vin
32 °
sâm
34 °
Dum
32 °
lun
34 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9430

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Începuseră bine, dar am rămas cu începutul.

EDITORIAL

Faptul că la începutul săptămânii trecute subprefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș, a murit după ce un foișor s-a prăbușit peste el în timp ce...

EPIGRAMA ZILEI

Se zvonește că soborul Spre sfinți făcut-a demers Ca din când în când contorul Să se învârtă ... invers! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...