spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăClipe de groază la Cornişa. Tânăr resuscitat pe marginea piscinei (video)

Clipe de groază la Cornişa. Tânăr resuscitat pe marginea piscinei (video)

Un tânăr, în vârstă de 18 ani, din Flămânzi, se zbate între viaţă şi moarte, după o ieşire la piscină care s-a transformat într-un coşmar. Acesta a fost scos inconştient din piscină şi a fost transportat la spital în stare critică.

Incidentul a avut loc luni după-amiază, la Parcul de agrement de la Cornişa. Tânărul se afla în bazinul exterior în zona în care apa are între 1,6-1,8 m. La un moment dat acesta ar fi început să se simtă rău şi şi-ar fi pierdut cunoştinţa. Două persone care înotau în zona respectivă l-au văzut, dar iniţial au crezut că tânărul stă cu capul în apă. Când s-au apropiat, însă, au realizat că acesta nu mai respiră, aşa că au alertat imediat salvamarii şi l-au scos la mal.

Potrivit martorilor, tânărul a vărsat de câteva ori pe malul piscinei, iar salvamarii au început manevrele de resuscitare. Oamenii au şi apelat serviciul 112, iar la faţa locului a fost direcţionat un echipaj cu medic al SMURD.

Acces îngreunat pentru ambulanţă 

Ambulanţa a reuşit cu greu să intre în interiorul zonei de agrement, maşinile parcate aiurea îngreunând înaintarea autospecialei. Cadrele medicale au ajuns într-un final lângă tânăr şi au început administrarea tratamentului de urgenţă şi masajul cardiac.

După câteva zeci de minute, aceştia au reuşit să restabilească pulsul şi, cu ajutorul unei tărgi speciale, l-au transportat la ambulanţă. În permanenţă, aceştia au continuat masajul cardiac pentru a menţine bătăile inimii şi oxigenarea creierului.

Tânărul a fost intubat şi transportat la Urgențe pentru ca medicii să încerce să îl stabilizeze. Acesta a fost supus unui examen de imagistică pentru a se stabili gradul de afectare al creierului. Ulterior, a fost admis în secția de terapie intensivă. Potrivit medicilor, tânărul a ieșit pozitiv și la testarea pentru Covid-19. Din acest motiv a fost internat într-un salon special.

Potrivit reprezentanţilor parcului acvatic, tânărul nu ar fi sărit de la o trambulină, ci era în bazin. Acestuia i s-a făcut rău când era în apă.

Tragedie în urma cu fix trei ani

În urma cu fix trei ani, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Botoşani, a murit, după ce s-a înecat în piscina Parcului de Agrement Cornişa. Bărbatul venise de ceva timp acasă din Irlanda, unde muncea, iar în ziua fatidică a decis să se relaxeze la Cornişa, la piscina exterioară a complexului. La un moment dat, omul a sărit de pe trambulina de la înălţimea de cinci metri, într-o zonă în care apa are peste patru metri adâncime, dar nu a mai reuşit să iasă singur la suprafaţă. Salvamarul aflat în imediata apropiere a observat că acesta nu mai ieşea şi a sărit imediat după el, pentru a-l scoate. L-a tras pe acesta în stare de inconştienţă la marginea bazinului, ajutat de un alt coleg, după care a început imediat manevrele de resuscitare, colegii salvamarului sunând imediat la 112.

În scurt timp, la faţa locului a sosit echipajul cu medic al SMURD, care a continuat manevrele de resuscitare timp de mai mult de 30 de minute, după care bărbatul a fost preluat pe targă şi transportat la Urgenţe.

Potrivit rudelor, bărbatul fusese salvamar în urmă cu câţiva ani.

Medicii legişti din Botoşani, care au efectuat necropsia bărbatului au cocluzionat că moartea botoşăneanului a survenit “prin înec”, fiind eliminate suspiciunile privind un accident înainte de momentul fatidic.

Salvamar în stare de șoc

Salvamarul care a fost de serviciu în ziua respectivă a fost devastat de accident. „A doua zi după eveniment, salvamarul a fost liber, a treia zi a venit la serviciu, a chemat ambulanţa şi l-a dus la spital şi de atunci s-a internat la Psihiatrie, din ce am înţeles eu. Nici nu pot să termin această cercetare, deoarece actorul principal din această poveste nu este în stare să dea relaţii. El ne-a dat o notă explicativă, a trecut pe aici pentru o adeverinţă de mers la medic, dar, din ce a scris acolo, două rânduri, nu se înţelege mare lucru”, a declarat la momentul respectiv Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...