sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăPrima PaginăOrganizare de excepţie pentru Balcaniada de Informatică de la Dorohoi

Organizare de excepţie pentru Balcaniada de Informatică de la Dorohoi

Comunitatea dorohoiană a fost la înălțime, ca gazdă a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori – Junior Balkan Olympiad in Informatics (JBOI). Olimpiada a fost organizată, în perioada 28 august – 3 septembrie, de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) în parteneriat cu Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Primăria Dorohoi și Liceul ”Regina Maria” Dorohoi. A doua competiție internațională de informatică organizată de România, în mai puțin de doi ani de existență a SEPI, a fost un eveniment  remarcabil.

„Municipiul Dorohoi a declarat mobilizare generală pentru JBOI”

Când vorbim despre JBOI, trebuie să spunem că, respectând meritele fiecărui partener implicat, ME și ISJ Botoșani și-au îndeplinit exemplar îndatorirea legală iar SEPI misiunea asumată odată cu înființarea sa. Meritele și mulțumirile sunt firești pentru că fiecare dintre aceste instituții au făcut ceea ce trebuia făcut.

Totuși în această ecuație a intervenit o variabilă care a schimbat cu totul fața JBOI 2022. Este vorba de implicarea totală a unei comunități locale incredibile. Practic Municipiul Dorohoi a declarat mobilizare generală pentru buna desfășurare a JBOI”, au transmis reprezentanții SEPI.

Potrivit acestora, toți cei prezenți la Dorohoi, concurenți și leaderi din cele 11 țări participante și membri ai Comitetelor Științific și Tehnic JBOI au trăit sentimentul apartenenței la o comunitate fantastică.

Astfel, începând cu primarul Dorin Alexandrescu și viceprimarul Cristian Dogaru, cu conducerea Liceului ”Regina Maria” – Gabriela Bolohan, director și Cristina-Nicoleta Ciobanu-Ilucă, director adjunct,  continuând cu voluntarii și organizatorii competiției, profesori și elevi dorohoieni, culminând cu profesorul Simion-Petru Opriță, omul cheie al JBOI, toți dorohoienii au reușit să arate că oameni cu suflete frumoase și binecuvântate reușesc să realizeze lucruri de excepție.

Mulțumirile reprezentanților SEPI se îndreaptă și către sufletul echipei de voluntari, maestru de ceremonii la festivitățile de deschidere și de premiere ale JBOI, Alexandra-Petruța Carp. Sprijinită de profesorul Andrei Birta și o întreagă echipă, ea a reușit să facă din momentele festive ale JBOI clipe de neuitat pentru cei prezenți.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
25.6 ° C
25.6 °
25.6 °
90 %
2.2kmh
98 %
sâm
22 °
Dum
20 °
lun
13 °
mar
20 °
mie
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...