spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăPrima PaginăGafe la volan plătite cu libertatea

Gafe la volan plătite cu libertatea

A gafat de două ori și de fiecare dată a fost prins de polițiști. Greşelile l-au costat libertatea pentru că tânărul de 29 de ani, dintr-o comună din județ, va ajunge în pușcărie. Cazul demonstrează cât de ușor pot ajunge unii șoferi în închisoare, dacă ignoră normele rutiere.
Condamnat definitiv la 7 luni şi 10 zile de închisoare, tânărul, Vlad Sculeac, urmează să fie încarcerat pentru executarea pedepsei.

Povestea începe în noaptea de 1 spre 2 februarie 2017 când tânărul, pe atunci în vârstă de 23 de ani, conducea o Dacie prin satul Vulturi, comuna Popricani, județul Iași, şi plecase la drum cu mașina împreună cu concubina lui, pentru a-și cumpăra țigări de la un magazin. Acesta a fost oprit de polițiști întrucât tobele de eșapament poluau fonic. Părea ceva banal, doar că atunci când i-au cerut documentele, polițiștii au descoperit că tânărul avea permisul de conducere suspendat de la începutul anului și prin urmare nu avea ce căuta la volan.

Acuzat de conducere cu permisul suspendat, care este echivalent cu a conduce fără permis, Vlad Sculeac a fost trimis în judecată, dar a recunoscut totul, iar judecătorii au fost mai blânzi cu el. I-au stabilit o pedeapsă de 6 luni închisoare și au dispus amânarea aplicării pedepsei. Totodată, i-au stabilit și un termen de supraveghere de doi ani. Astfel, dacă nu comitea o altă infracțiune în acest interval, condamnarea nici nu apărea în cazier.
Termenul urma să expire la sfârșitul anului 2020, doar că tânărul a gafat și a doua oară.

I-a încredinţat maşina concubinei

Pe 8 septembrie 2019, tânărul, care între timp s-a mutat în comuna Răuseni, unde deține o proprietate, a mers cu mașina însoțit de concubina lui, Raluca Ștefana Feraru. Mai aveau puțin până să ajungă la domiciliu, iar tânăra a vrut să treacă la volan, deși nu avea permis de conducere. Urmase școala de șoferi, dar nu a mai obținut permisul. Tânărul i-a făcut pe plac și au făcut schimb de locuri.

Ghinion însă pentru că, după numai câteva sute de metri, cei doi au fost opriți de un echipaj de poliție din cadrul Secției de Poliție nr. 3 Hlipiceni. Prin urmare, ambii au fost puși sub urmărire penală – tânărul pentru încredințarea mașinii, iar concubina lui pentru conducere fără permis. Când s-a terminat ancheta, cei doi au fost trimiși în judecată.
Pentru Raluca Ștefana Feraru nu a fost nimic grav, pentru că ea a fost condamnată la 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Astfel, timp de doi ani va trebui să respecte mai multe măsuri și obligații.

În schimb, Vlad Sculeac, care avea condamnarea mai veche, s-a ales cu o nouă pedeapsă. Ba mai mult, întrucât această a doua ispravă a fost comisă în timpul termenului de supraveghere, a fost activată și prima condamnare, iar tânărul s-a ales în final cu o pedeapsă rezultantă de 7 luni şi 10 zile de închisoare, în condiții de detenție. Sentința definitivă a fost pronunțată vineri, pe 9 septembrie a.c. de Curtea de Apel Suceava, iar pe baza mandatului de executare a pedepsei tânărul urma să fie încarcerat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
75 %
1.5kmh
81 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...