sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăPrima PaginăAdolescentă salvată din ghearele morții. A vrut să își pună capăt zilelor...

Adolescentă salvată din ghearele morții. A vrut să își pună capăt zilelor (video)

O adolescentă, în vârstă de 16 ani, a fost salvată în ultima clipă de la o moarte cumplită. Tânăra a vrut să se arunce de la etaj, la mall, dar a fost salvată în ultima clipă de o poliţistă locală.

Întâmplarea a avut loc marţi, chiar la Uvertura Mall din municipiu. Tânăra a ieşit în parcarea aflată la ultimul etaj al clădirii şi s-a urcat pe balustrada din beton a clădirii. Aceasta a fost, însă, văzută de către o femeie care a alertat poliţista locală ce se ocupă de paza Serviciului de Evidență a Persoanei aflat la mall. Poliţista a mers imediat să verifice.

“A vrut să se arunce de pe terasă. Am venit lângă ea, m-am apropiat, am încercat să glumesc, nu știam cum o să reacționeze. Apoi, în următoarele secunde m-am dus, am luat-o în brațe și am tras-o jos. Stătea cu fața spre stradă, stătea efectiv pe fund”, a spus Maria Avătămăniței.

„Tatăl vitreg ar fi încercat să o violeze”

Fata i-a spus poliţistei că a încercat să recurgă la acest gest cumplit din cauza chinurilor pe care le trăieşte în familie.

„A zis că are niște probleme, mama ei nu o înțelege, tatăl vitreg ar fi încercat să o violeze, iar mama nu o crede. Ea spune că are și niște sms-uri în telefonul ei personal, dar avea telefonul închis. I-am propus să mergem sus să încărcăm telefonul, dar nu a vrut. (…) Eu eram în timpul programul, m-a anunțat o colegă. Am venit încet către ea, când am ajuns mai era o doamnă care discuta cu ea, și i-am făcut semn să-i distragă atenția pentru că nu știam cum va reacționa la uniformă, poate ar mai fi avut probleme cu poliția. Îmi era frică să nu se arunce. Era înghețată de frig, speriată și plângea pentru că nu am lăsat-o”, a mai spus Maria Avătămăniței.

Fata a fost internată la Psihiatrie

După ce a reuşit să o dea jos pe fată, poliţista a sunat imediat la 112. „După ce-am mai stat de vorbă cu ea, am sunat la serviciul 112, am anunțat ce s-a întâmplat și au venit și au luat-o”, a declarat poliţista.

În scurt timp la faţa locului a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. După ce i-au acordat primele îngrijiri, cadrele medicale au transportat-o pe fată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

“Pacienta a fost adusă în serviciul UPU Pediatrie, stabilă din punct de vedere hemodinamic, fără mărci traumatice, în urma unei tentative de suicid prin încercarea de a se arunca de la balconul mallului. Prezenta mai multe internări în serviciul de psihiatrie, cu tulburări de comportament. A fost dirijată către un nou consult de specialitate și a fost reținută la spitalul de Pediatrie, pe secția psihiatrie pediatrică”, a declarat medicul primar în medicina de urgenţă Ramona Guraliuc, şeful UPU-SMURD Botoşani

Incident de la mall anchetat de poliţişti

În urma apelului la 112, la faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie, care a demarat o anchetă.

„Referitor la incidentul cu minora de la Uvertura Mall, am fost sesizați cu privire la acesta, nu au fost constatate infracțiuni legate de situatia semnalata la mall, cazul a fost preluat de Spitalul de pediatrie pentru investigatii specifice, cu sesizarea DGASPC. Cazul rămâne în atenția IPJ Botoșani pentru monitorizare”, a precizat comisar-șef de poliție Anca Silion, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0 ° C
0.6 °
-0 °
83 %
2.2kmh
100 %
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...