spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTTânăr trimis la puşcărie după ce a lovit o poliţistă

Tânăr trimis la puşcărie după ce a lovit o poliţistă

Un bărbat care s-a opus încătușării și a lovit o polițistă aflată în misiune a fost condamnat definitiv la un an și două luni de închisoare cu executare. Sentința definitivă a fost pronunțată luni, pe 13 februarie a.c., după ce Curtea de Apel Suceava a admis apelul formulat de agentul de poliție și a dispus executarea pedepsei în regim de detenție.

Totodată, magistrații au majorat cuantumul daunelor morale pe care bărbatul va trebui să i le plătească polițistei, de la 6.000 de lei cât se hotărâse în primă instanță, la 12.000 de lei. În baza mandatului de executare a pedepsei emis de Judecătoria Botoșani, bărbatul a fost căutat pentru a fi încarcerat însă, întrucât nu a fost găsit la domiciliu, a fost dat în urmărire.

Este primul caz de ultraj în care judecătorii au dispus închisoare cu executare. În ultimii ani, toți cei care au agresat polițiști au scăpat cu pedepse cu suspendare.

Scandal pornit de la o relaţie încheiată

Scenele violente au avut loc pe 20 august 2021, când polițiștii au fost solicitați să intervină pentru aplanarea unui scandal izbucnit pe strada Mihail Kogălniceanu. Atunci, Antonin Cancel, de 32 de ani, a început să-i reproșeze unei tinere că s-a despărțit de prietenul lui. Din cauza atitudinii agresive a bărbatului, tânăra s-a baricadat în autoturismul din care tocmai coborâse, și cum bărbatul a urcat pe capota mașinii, a urmat un apel pe 112, iar la fața locului a ajuns și un echipaj de poliție de la Biroul de Ordine Publică din care făcea parte și o polițistă. Între timp, bărbatul a mers pe terasa unui bar, iar polițiștii l-au invitat în stradă pentru a discuta cu el.

În primă fază, individul a colaborat cu forțele de ordine, însă în jurul lor s-au adunat toți cei aflați pe terasa barului. Atunci, polițiștii i-au cerut să-i însoțească la sediu pentru audieri, dar bărbatul a pus condiții ca și fata să meargă la poliție, în aceeași mașină cu el. Cum acest lucru nu era posibil, individul a devenit recalcitrant și a refuzat să mai colaboreze. Din acest moment, evenimentele au luat o turnură neașteptată.

Polițiștii au încercat să-l încătușeze, însă bărbatul a început să se zbată, iar la scurt timp au intervenit în sprijinul acestuia și câteva persoane care se aflau cu el pe terasa barului. Au urmat 15-20 de minute în care polițiștii au încercat să finalizeze procedura de încătușare, însă, datorită împotrivirii bărbatului şi a intervenției celorlalte persoane, nu au reuşit.

Poliţistă lovită cu dosul palmei

În timp ce polițiștii îl ţineau de mâini pe individ, un prieten al acestuia s-a interpus între agentul de poliţie, moment în care bărbatul şi-a eliberat o mână și a lovit-o pe polițistă cu dosul palmei. Polițista s-a resimțit şi s-a retras pentru a-şi reveni, iar la scurt timp au ajuns în zonă alte echipaje de poliţie şi jandarmi, reuşindu-se imobilizarea bărbatului. Scandalagiul a fost condus la sediul poliţiei, însă, datorită stării sale de agitaţie, a fost condus la secţia de psihiatrie a Spitalului Județean, unde a fost internat şi ţinut până a doua zi dimineaţă. Iniţial, cu ocazia audierii, Antonin Cancel nu a recunoscut nimic, susținând că polițista joacă teatru.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, iar bărbatul a fost acuzat de ultraj. Trimis în judecată, el a fost condamnat în primă fază de Judecătoria Botoșani la închisoare cu suspendare. Doar că polițista a făcut apel, iar acum va ajunge în pușcărie.

Polițistă lovită şi într-o altă misiune 

În vara lui 2020, ea a fost solicitată să intervină într-un alt scandal care a avut loc în Parcul Tineretului. Și atunci, ea a încercat să încătușeze o femeie, dar aceasta din urmă a ripostat și a lovit-o cu pumnul în ochi. Reținută, agresoarea a fost arestată preventiv și trimisă în judecată, iar în urma unui proces destul de scurt a fost condamnată la închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Totodată, agresoarea a fost obligată să-i plătească polițistei daune morale de 10.000 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
39 %
4.5kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...