joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTCopil în stare critică după ce a fost sfâşiat de câini (video)

Copil în stare critică după ce a fost sfâşiat de câini (video)

Un băiat, în vârstă de 10 ani, din judeţul Botoşani se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost găsit în stare critică într-un şanţ de pe marginea drumului.

Nenorocirea s-a petrecut chiar sub ochii mamei, duminică dimineaţă, pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani. Băiatul mergea la un prieten, iar mama ieşise şi ea pentru a duce gunoiul. Copilul a fost sfâșiat sub privirile neputincioase ale femeii, care a alergat la copilul căzut în șanț. Aceasta a făcut semne disperate unui șofer care trecea în zonă și acesta a sunat la 112.

Minorul era într-o comă profundă şi prezenta numeroase plăgi muşcate, semn că a fost atacat de mai mulţi câini. O ambulanţă SMURD a ajuns imediat la faţa locului. Cadrele medicale i-au acordat copilului primul ajutor, după care l-au transportat de urgenţă la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean. Copilul a fost intubat şi este ventilat mecanic.

Ulterior acesta a fost transferat la Spitalul Judeţean pentru efectuarea unui Computer Tomograf. Având în vedere gravitatea cazului, ambulanţa a fost escortată de un echipaj de poliţie. Medicii fac eforturi pentru a încerca să salveze viaţa copilului, însă prognosticul este unul foarte rezervat.

La Unitatea de Primiri Urgenţe a ajuns şi mama copilului, care se afla în stare de şoc. Femeia a fost preluată şi ea de medici din cauza stării în care se afla.

Copil atacat de trei câini

În acest caz a fost sesizată şi poliţia, iar oamenii legii au demarat o anchetă.

„La data de 19 februarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați, prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, pe marginea părții carosabile a fost găsit un minor care prezenta mai multe răni la nivelul corpului. Din verificările efectuate până în acest moment, a reieșit faptul că minorul, de 10 ani, în timp ce se deplasa pe strada Săvenilor, ar fi fost atacat de 3 câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, a fost identificat proprietarul unuia dintre câini, în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Botoșani. În cauză a fost constituită echipă operativă care efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin”, a transmis agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Tragedie petrecută sub ochii mamei

Cumplitul incident s-ar fi petrecut chiar sub ochii mamei copilului. Băiatul mergea la un prieten, iar mama ieşise şi ea pentru a duce gunoiul. Copilul a trecut prin dreptul unui teren împrejmuit unde se aflau mai mulţi câini, unul dintre ei fiind o femelă ciobănesc german cu pui. Când copilul a ajuns în zonă animalele au sărit gardul, iar băiatul speriat a început să fugă, asta deşi mama ţipa după el să se oprească.

În doar câteva secunde, însă, animalele s-au năpustit asupra lui şi l-au sfâşiat.

copil atacat de câini copil atacat de câini copil atacat de câini copil atacat de câini

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...