spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTMiracol pentru copilul aruncat pe geam de propria mamă (video)

Miracol pentru copilul aruncat pe geam de propria mamă (video)

Copilul care a ajuns în stare critică la spital după ce a fost aruncat pe geam de propria mamă, a primit un cadou nesperat chiar de ziua sa de naştere. Micuţul Gabriel, în vârstă de trei ani, a fost detubat. Acesta se simte mai bine, respiră singur şi răspunde la stimuli.

După mai bine de două săptămâni de eforturi sustinute, medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași au reușit ceea ce părea imposibil la un moment dat. Gabriel a început să răspundă la stimuli și plânge, ceea ce le dă speranțe medicilor din echipa pluridisciplinară care se ocupă de el. “Despre pacientul în vârstă de 3 ani de la Botoșani putem spune în acest moment că se observă o ameliorare neurologic. Răspunde la stimuli, plânge”, a declarat biong. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Micuțul a împlinit miercuri, 6 septembrie, trei ani. Tatăl copilului a postat o poză cu micuțul și o urare, la câteva săptămâni după ce a fost nevoit să își ducă la groapă celălalt copil. „La mulți ani copil frumos! Sa dea Dumnezeu să te faci bine și sa vii înapoi acasă. Te iubim foarte mult!”, este mesajul transmis de tatăl său în această zi specială.

Copilul a ajuns la spital în stare critică

Băiețelul se afla în comă profundă când a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, ulterior fiind adus la Spitalul de Copii, Secția ATI, pe data de 21 august.

„Copilul a fost adus în stare foarte gravă, în stare de comă profundă, scorul Glasgow al nostru este de 4, este un scor foarte aproape de ce numim noi moarte cerebrală. Din păcate nu sunt leziuni care să poată fi rezolvate neurochirurgical. Este o contuzie cerebrală gravă difuză, cu leziuni axonale difuze, care nu pot beneficia de un tratament chirurgical. Am reușit doar să îi punem un captor de presiune intracraniană care ne poate ajuta pentru tratamentul specific de Terapie Intensivă al acestui copil. Deocamdată este foarte instabil hemodinamic”, spunea atunci dr. Marius Dabija, director medical al Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Ulterior, din fericire, specialiştii de la Iaşi au reuşit să îl stabilzeze pe micuţ iar acum, de ziua lui, chiar sunt speranţe.

Fratele lui Gabriel s-a stins

Tragedia care l-a adus pe Gabriel în această stare s-a petrecut în noaptea de 21 spre 21 august, la Hotel Tineret din municipiul Botoşani. În acea seară, mama celor doi copii, o femeie de 23 de ani a vrut să se sinucidă alături de fiii săi. Tânăra a luat băieţii în braţe, în timp ce aceştia dormeau în pat şi s-a aruncat cu ei pe geam. Femeia i-a scăpat, însă, pe cei doi de la mai bine de cinci metri înălţime pe ciment, iar ea a rămas pe pervazul hotelului, de unde ameninţa că se aruncă.

Din nefericire, copilul mai mic, Vladimir, în vârstă de doi ani, s-a stins imediat. Gabriel, însă, a supravieţuit.

La fața locului s-au mobilizat echipe de la ISU, SMURD și Poliție, care au reușit să o convingă pe femeie să nu sară. Înainte de a recurge la gestul extrem, femeia i-a lăsat în urmă un mesaj de adio soțului ei.

Mama a ajuns în arest

Mama celor doi copii a ajuns în arest după ce medicii au stabilit că aceasta avea discernământ în momentul comiterii faptelor. Imediat după tragedie, aceasta a fost internată în secția de psihiatrie a Spitalului Județean din Botoșani. Ulterior a fost expertizată psihiatric, iar specialiștii au ajuns la concluzia că avea discernământ atunci când și-a aruncat fiii de la etaj.

Miercuri, 23 august 2023, femeia a fost externată și ajuns direct în arest, după ce procurorii au emis o ordonanță de reținere pe numele ei. Tânăra este cercetată pentru infracțiunile de violență în familie, sub formă de omor și tentativă de omor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
15.3 ° C
17.6 °
15 °
59 %
2.7kmh
66 %
Dum
14 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...