spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTPoliţistul care făcea vin în curtea Poliţiei acuză că e hărţuit (video)

Poliţistul care făcea vin în curtea Poliţiei acuză că e hărţuit (video)

Agentul de poliţie acuzat de şefi că făcea vin în curtea instituţiei iese la atac şi îşi acuză superiorii că îl supun unor controale pentru probleme exagerate.

Totul ar fi început pe 28 octombrie, când, după ce şi-a luat funcţia în primire, comisarul şef Gheorghe Tudor Costân, noul şef al IPJ, a decis să meargă prin judeţ pentru a verifica posturile de poliţie. Într-o zi de sâmbătă a ajuns şi la Ştefăneşti. În curtea fostului sediu al Poliției Orașului Ștefănești acesta a găsit un adevărat proces de vinificaţie. Mai multe recipiente, pline de struguri şi alte unelte necesare fabricării vinului umpleau o parte din curtea sediului de poliţie.

Iniţial nu era nimeni prin preajmă, însă şeful IPJ a început să dea mai multe telefoane. Ulterior a aflat că obiectele aparţineau agentului Ciprian Vaipan, angajat al poliţiei din localitate de aproape două decenii. Ulterior a apărut şi agentul, care a spus că are o casă închiriată în vecinătate şi curţile sunt apropiate.

„În curtea unui sediu al Poliției Orașului Ștefănești au fost identificate mai multe recipiente, în care erau struguri utilizați în producerea de băuturi alcoolice. Din primele verificări a reieșit faptul că acestea ar aparține unui agent de poliție, care deține o locuință de serviciu în curtea aceluiași imobil”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Vizită cu repetiţie

Agentul spune, însă, că respectivul sediu este de mai mulţi ani dezafectat. Mai mult, acesta sugerează că ancheta disciplinară la care este supus acum este una ţintită. Asta deoarece şeful IPJ mai fusese în vizită o dată şi nu i s-a părut nimic în neregulă.

„A fost o vizita inopinată a domnului inspector șef pe data de 28 octombrie, dar nu la sediul poliției, ci la vechiul sediu al poliție care este dezafectat din 2008. Nu are nicio emblemă, în curtea căreia se află și două locuințe de serviciu, una ocupată de mine cu contract de închiriere până în 2024. Curios este faptul că la același sediu domnul inspector a fost și pe 27 septembrie și ce a constat pe 28 octombrie se afla și pe 27 septembrie în același loc. Se aflau două căzi cu struguri zdrobiți. Pe 27 septembrie nu a spus nimic, iar în octombrie, la 9 dimineața a făcut constatarea că s-a făcut vin”, a spus agentul de poliţie Ciprian Vaipan.

Polițistul să fie și prost și calic să nu facă nimic?”

Bărbatul recunoaşte, totuşi, că sediul în curtea căruia făcea vin aparţine de IPJ, însă spune că sediul şi terenul respectiv nu erau folosite de ani de zile.

„Curtea aparține IPJ-ului. Ca și terenul de lângă sediul actual. Dar nu sunt folosiți de IPJ. Din 2008 instituția poliției s-a mutat pe strada Basarab nr.2. Omul se autogospodărește. Polițistul să fie și prost și calic să nu facă nimic, doar să aștepte data de 14 să ia salariul?! De la a face niște vin și până la a apărea în tabloide că rachiu și nu știu mai ce este o mare diferență. La posturile de poliție, în țară, șefii de posturi cresc păsări, găini, porci, fac țuică, vin, care e problema?”, a comentat acesta.

Anchetă cerută de şeful Poliţiei

Şeful IPJ a solicitat ca agenţii din cadrul biroului de control intern să deschidă o anchetă.

„Pentru clarificarea tuturor aspectelor a fost declanșată cercetarea disciplinară față de agentul de poliție, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței unei abateri disciplinare prevăzute de Legea 360 din 2002, privind statutul polițistului”, a mai spus Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Poliţistul mai are o casă pe lângă locuinţa de serviciu

Potrivit vecinilor agentului, acesta nu ar fi la prima „producţie” de acest fel, uneori făcând şi ţuică în aceeași zonă. Mai mult, acesta ar fi ţinut şi găini în curtea poliţiei în trecut, dar a renunţat la acest hobby.

Oamenii din zonă mai spun că poliţistul s-ar fi mutat din locuinţa de serviciu din primăvară. Asta după ce în septembrie 2021 şi-ar fi achiziţinat o locuinţă proprie. Ar fi omis, însă, să raporteze asta şi şefilor, folosind în continuare şi locuinţa de serviciu, ceea ce ar putea fi considerat un abuz.

„Nu am anunțat pentru că nu eram mutat definitiv acolo. Eu mi-am achiziționat casa la roșu. Nu am informat acest lucru. Informez la roșu ce? Să mă laud? De pe 17 mai 2023 n-am informat. Eu nu pot să dau raportul la vecini sau vecinii mie. Dacă mi se impută că nu am raportat, asta e altă discuție”, a motivat poliţistul alegerea.

„Cred că cineva a avut ceva cu mine”

Acesta este totuşi convins că actuala anchetă la care este supus este o acţiune îndreptată strict împotriva sa.

“Da, cred că cineva a avut ceva cu mine”, a mai spus poliţistul cercetat de biroul de control intern la solicitarea şefului IPJ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
15.3 ° C
17.6 °
15 °
59 %
2.7kmh
66 %
Dum
14 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...