spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTFabrică de tulburel în curtea poliţiei

Fabrică de tulburel în curtea poliţiei

Unii poliţişti botoşăneni au preocupări care de care mai ciudate. Dar asta nu ar fi o problemă prea mare, dacă aceste „îndeletniciri” nu ar avea loc chiar în ograda poliţiei. La propriu. De acest lucru s-a convins şi şeful Inspectoratului Județean de Poliţie, care şi-a găsit un subaltern care făcea nici mai mult nici mai puţin decât vin. Chiar în curtea postului de poliţie la care lucrează.

S-a întâmplat în ultimele zile din octombrie. Cel care a descoperit situaţia cel puţin bizară a fost chiar noul şef al IPJ Botoșani. După ce şi-a luat funcţia în primire, comisarul şef Gheorghe Tudor Costân a decis să meargă prin judeţ să verifice posturile de poliţie. A ajuns şi la Ştefăneşti, unde însă a avut o surpriză.

În curtea unuia dintre sediile Poliției Orașului Ștefănești acesta a găsit un adevărat proces de vinificaţie. Mai multe butoaie, pline de struguri şi alte unelte necesare fabricării vinului umpleau o parte din curtea sediului de poliţie. Iniţial nimeni nu a putut fi găsit prin preajmă, însă şeful IPJ a început să dea mai multe telefoane şi a realizat că acestea aparţinea agentului C.V., angajat al poliţiei din localitate. Ulterior a apărut şi agentul, care a spus că are o casă închiriată în vecinătate şi curţile sunt apropiate.

„În curtea unui sediu al Poliției Orașului Ștefănești au fost identificate mai multe recipiente, în care erau struguri utilizați în producerea de băuturi alcoolice. Din primele verificări a reieșit faptul că acestea ar aparține unui agent de poliție, care deține o locuință de serviciu în curtea aceluiași imobil”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Anchetă ordonată de şef

După ce a dat şi de subaltern şi a văzut că explicaţiile acestuia nu erau tocmai clare, şeful IPJ a solicitat ca agenţii din cadrul biroului de control intern să deschidă o anchetă.

„Pentru clarificarea tuturor aspectelor a fost declanșată cercetarea disciplinară față de agentul de poliție, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței unei abateri disciplinare prevăzute de Legea 360 din 2002, privind statutul polițistului”, a mai spus Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Potrivit vecinilor agentului, acesta nu ar fi la prima „producţie” de acest fel, uneori făcând şi ţuică în aceeași zonă. Acest lucru rămâne însă de stabilit de colegii săi, care acum îl anchetează. Potrivit reprezentanţilor IPJ, acesta continuă să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Poliţiei Ştefăneşti, până la finalizarea anchetei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...