spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocalBătrân mort după ce a fost bătut, jefuit şi ameninţat în propria...

Bătrân mort după ce a fost bătut, jefuit şi ameninţat în propria casă. Autorii sunt de negăsit (VIDEO)

Scene desprinse dintr-un film de groază petrecute într-o comună din judeţul Botoşani. Un bătrân, în vârstă de 85 de ani, şi-a pierdut viaţa după ce ar fi fost atacat, bătut şi ameninţat în propria casă.

Coşmarul bărbatului, care locuia alături de soţia sa, bolnavă, în Coşula, a început la finalul anului trecut. Atunci acesta ar fi fost atacat, într-o noapte, în propria casă de persoane necunoscute care l-ar fi bătut, şi sub ameninţarea cuţitului l-ar fi obligat să le dea 7.000 de lei. Tâlharii i-au ameninţat pe vârstnici că dacă vor spune ceva se vor întoarce şi le vor curma viaţa. Pentru a demonstra că ameninţările sunt veridice agresorii l-au tăiat pe bătrân pe o mână.

De frică bătrânii nu au spus nimic nimănui. La ceva timp, însă, fiica lor a văzut tăietura de pe mâna tatălui şi a mers cu el la spital. Bărbatul a fost internat în perioada 6-11 decembrie pe secţia de chirurgie plastică a Spitalului Judeţean, cu plăgi tăiate pe mâna stângă, prin agresiune.

Răzbunare după plângerea depusă la poliţie

Atunci, neavând de ales, bătrânul a spus ce a păţit şi au fost anunţate autorităţile. Imediat, poliţiştii au deschis atunci o anchetă pentru tâlhării, însă autorii nu au fost găsiţi.

Între timp bărbatul a fost externat din spital şi s-a întors acasă. Vecinii spun că bărbatul ar fi spus ulterior că hoţii nu au reuşit atunci să ia toţii banii pe care îi avea, ci doar o parte.

Miercuri dimineaţă, soţia bătrânului a anunţat vecinii că doi bărbaţi au intrat, din nou, peste ei în casă, şi i-au bătut, iar soţul său este mort. Femeia a fost şi ea agresată, însă rănile nu i-au pus viaţa în pericol.

“Copiii au venit de la școală și nevasta decedatului i-a anunțat pe copii și copiii pe nevasta mea. Nevasta mea a venit și a văzut, a început să plângă, m-a sunat pe mine și mi-a zis <vino repede că nenea Gheorghe e mort>. Am sunat repede la poliție. Am venit aici (la fața locului), m-am uitat și am găsit omul jos mort și mătușa bătută. Doamne este bolnavă și nu are discernământ. Acum zice una, mai acuș zice alta. Mortul era jos, în holul casei. E sânge pe jos, e bătut. El a mai fost bătut și spunea că dacă zice la poliție vine și-l omoară. Nu se știe cine l-a bătut în trecut. Am înțeles că atunci i-a dat banii. Atunci am sunat-o noi pe fata lui, a venit și l-a dus la spital și spitalul a sesizat poliția”, a spus un vecin al celor doi.

Medicii nu au mai putut face nimic

În urma apelului la 112, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie şi ambulanţă. “În urma solicitării am găsit un bărbat decedat, în vârstă de 85 de ani, care prezenta multiple traumatisme, probabil prin agresiune. Un echipaj este la fața locului, pentru constatarea de deces”, a declarat medicul Carmen Răgoșcă, din cadrul SJA Botoşani.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au deschis o anchetă. „Astăzi, 17 ianuarie, polițiștii botoșăneni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit decedat în locuință sa din comuna Coșula. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, stabilind identitatea victimei în persoana unui bărbat, de 85 de ani, care prezenta leziuni la nivelul corpului. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe langa Tribunalul Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de omor”, a transmis IPJ Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.2 ° C
15.6 °
13.6 °
61 %
2.4kmh
1 %
mar
20 °
mie
20 °
joi
22 °
vin
23 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...