spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalHoţi de artă daţi de gol de prostie

Hoţi de artă daţi de gol de prostie

Caz uluitor înregistrat în municipiul Dorohoi, unde mai mulți tineri au dat iama în sediul fabricii de sticlă și porțelan Art Debelly SRL, continuatoare a societății R&G Glass International SRL, de unde au furat mai multe exponate unicat aflate într-o expoziție.

Ba mai mult, tinerii au filmat isprăvile lor și le-au postat pe rețele de socializare online, lăudându-se cu ele. Imaginile au ajuns și la omul de afaceri Mihai Debelli, patronul societății  Art Debelly SRL Dorohoi, care a sesizat poliția.

„În ziua de 15 ianuarie 2024 am fost contactat telefonic de o persoană care mi-a adus la cunoștință că există un grup de tineri care de mai mult timp au pătruns în incinta Fabricii de sticlă și porțelan, prin efracție, în nenumărate rânduri, urcând pe pasarela situată în laterala fabricii, și au sustras din incinta fabricii și în special din Expoziția fabricii mai multe produse unicat în vederea valorificării acestora”, se arată în plângerea depusă de Mihai Debelli. La o primă estimare, produsele sustrase ar valora peste 50.000 de euro.

Bunuri furate, vândute la liceu

O primă sesizare privind comiterea furturilor a fost făcută la la Poliția Municipiului Dorohoi, încă de luni seară, fiind menționate și numele unor suspecți, cu precizarea că o parte din bunurile sustrase din expoziție au fost vândute la un liceu din Dorohoi.

Ulterior, în cursul zilei de marți, omul de afaceri a intrat și în posesia videoclipurilor realizate chiar de făptuitori în incinta fabricii, și care au fost postate inclusiv pe Tik-Tok, făptuitorii intrând și în ziua de 16 ianuarie în fabrică. Miercuri, pe 17 ianuarie, Mihai Debelli a fost informat de faptul că obiectele sustrase din fabrică se vând în continuare, fapt care a fost sesizat din nou verbal la Poliția Municipiului Dorohoi.

Ulterior, omul de afaceri a pus la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean și un CD cu videoclipurile realizate de făptuitori, sesizând că după imaginile parcurse făptuitorii au intrat de foarte mult timp în incinta fabricii, unul dintre filme fiind în perioada de vară după îmbrăcămintea specifică, iar ultimele au fost realizate în perioada de iarnă, cu ninsoare și zăpadă. În fimări se vede cum tinerii urcă pe o pasarelă, cum umblă pe holurile fabricii și cum iau obiectele din expoziție, imaguini care au fost portate mai apoi în mediul online.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean au confirmat faptul că a fost inițiată o anchetă în acest sens, fiind efectuate mai multe cercetări. „Cercetările sunt continuate în acest caz sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând să stabilim cu exactitate împrejurările în care s-au produs faptele”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...