Vineri 23.06

0

21:00 HBO

Cu: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Forrest Goodluck

The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acțiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este prins de un urs grizzly și sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinși de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele și echipamentul și fug.

 

20:10 TVR 2

Ecaterina din Alexandria (biografic, Marea Britanie, 2014) Cu Nicole Madjarov, Peter O’Toole, Steven Berkoff

Răpită din Egipt de împăratul roman Maxenţiu, pe când avea doar 13 ani, tânăra Ecaterina – cea care va fi venerată, peste secole, că sfântă mare muceniţă – se converteşte la creştinism şi se dedică studiului. Fascinat de frumuseţea şi de mintea ei sclipitoare, împăratul vrea s-o ia de soţie, dar este refuzat, fata reproşându-i persecuţiile împotriva creştinilor. Maxenţiu convoacă atunci 50 dintre cei mai de seamă filosofi ai imperiului, în speranţa că aceştia vor respinge argumentele ei pro-creştine, însă Ecaterina câştigă dezbaterea. Furios, împăratul o condamnă atunci la moarte prin tragere pe roată. Legenda spune că, după martiriul ei, îngerii au purtat trupul Ecaterinei pe Muntele Sinai din Egipt.

 

20:30 PRO TV

Dreptate la inaltime (acţiune, SUA, 2012)  Cu: Sam Worthington, Mandy Gonzalez, William Sadler, Barbara Marineau, J.Smith-       Cameron

Nedreptatea unui sistem judiciar defectuos îl aduce pe un polițist incoruptibil în pragul nebuniei. După ce a ajuns în închisoare pentru o infracțiune pe care nu a comis-o, Nick (Sam Worthington) începe să încalce toate regulile, singura lui șansă fiind acum evadarea.

 

 

20:30 PARAMOUNT

Forrest Gump (dramă, SUA, 1994) Cu Tom Hanks

Forrest Gump este una din acele producții cinematografice care au devenit un adevărat fenomen. În acest film, Tom Hanks face un rol de excepție că Forrest, un om obișnuit a cărui inocență dezarmantă ajunge să întrupeze o generație. Distins cu 6 premii Oscar, între care premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) și cel mai bun actor într-un rol principal (Tom Hanks), Forrest Gump este un titlu pe care nu vrei să-l ratezi.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...