JOI

19:20 CINEMAX

Dragoste oarbă (Dramă, SUA, 2002) Cu: Uma Thurman, Gena Rowlands, Juliette Lewis, Justin Chambers, Ben Gazzara

Uma Thurman și Juliette Lewis își lasă demnitatea la ușă atunci când intră în pielea personajelor din acest film tandru. Debby și Beth, două fete din Jersey trecute de 30 de ani, se află mereu în căutarea dragostei. Filmul se petrece în 1987, an binecunoscut pentru excesele sale. “Mișcarea” actrițelor e una curajosă pentru că celebrul lor stil glamour e înlocuit cu gigantice coafuri tapate și machiaj extravagant-kitsch. Thurman aduce a Farrah Fawcett cu părul strâns într-o agrafă banană, iar personajul lui Lewis nu merge nicăieri fără fixativul de mărime industrială. Efectul nu e foarte atractiv. Și, totuși, Thurman și Lewis ne fac să simțim empatie și afecțiune pentru aceste fete care își petrec noapte de noapte în sordidul bar local. Mai mult, cele două sunt amuzante de la un capăt la celălalt. Prietenia lor e deseori pusă la test pentru că fetele sacrifică relațiile cu cei care le iubesc pentru a fi cu cei care ar putea să le iubească. În cele din urmă, se au una pe cealaltă și acest lucru e suficient.

20:00 HBO

Temple Grandin (Dramă, SUA, 2010) Cu: Claire Danes, Catherine O’Hara, Julia Ormond, David Strathairn, Stephanie Faracy

Inspirat după un caz real, Temple Grandin este povestea unei fete autiste cu o gândire iconică extraordinară şi mult spirit inovator. În ciuda dificultăţilor impuse de deficienţa sa, Temple reuşeşte foarte bine să se integreze atât în societate cât şi în piaţa muncii, oferindu-ne o altă viziune despre persoanele cu nevoi speciale.

23:00 PRO CINEMA

Ţinutul din mijlocul verii (dramă, 2013) Cu: Abigail Breslin, Chris Cooper, Ewan McGregor, Julia Roberts, Margo Martindale, Meryl Streep

Scenariul filmului are la bază piesa de teatru cu același titlu aparținându-i autoarei Tracy Letts, care, în 2008, a primit premiul Pulitzer pentru această comedie neagră. Acțiunea filmului se petrece într-o localitate din statul Oklahoma, în luna august, și urmărește relațiile extrem de tensionate dintre membrii familiei Weston, care ascund multe secrete întunecate. Pe parcursul filmului suntem martorii unor certuri interminabile, dureroase și totuși amuzante uneori. Dispariția lui Beverly Weston, fost poet celebru devenit alcoolic, și problemele cu drogurile ale lui Violet Weston, soția lui, reprezintă intriga acțiunii.

23:30 PARAMOUNT

Vanilla Sky – Deschide ochii (Drama, 2001, USA) Cu: Cameron Crowe, Mateo Gil, Alejandro Amenábar

David Ames este un tânăr bogat care se îndrăgosteşte de amica prietenului său, pe nume Sofia. Înainte ca relaţia lor să înceapă cu adevărat, David este implicat într-un accident de maşină alături de fosta lui prietenă, Julie. Julie moare, iar David rămâne desfigurat pe viaţă. O operaţie de reconstruire a feţei şi iubirea arătată de Sofia îi dau putere lui David, însă unele incidente îl fac să-şi pună întrebări despre existenţa sa.

Deja ai votat!