JOI

0
JOI

16:00 PRO CINEMA

Antrenament de lux (comedie, SUA, 1989) Cu: Shelley Long, Craig T. Nlson, Betty Thomas

Phyllis Nefler trăieşte în lux în Beverly Hills şi îşi petrece timpul răsfăţîndu-se şi făcând cumpărături în neştire. Înnebunit de escapadele ei prin magazine, soţul femeii îi spune că s-a săturat de egoismul ei. Pentru a-i dovedi că se înşeală şi nu e o răzgâiata Phyllis preia conducerea filialei din Beverly Hills a unei organizaţii care învaţă femeile să se descurce singure în orice condiţii, oricât de dificile. Numai că toate memebrele grupului sunt ca şi ea, nişte alintate, aşa că n-au fost niciodată în stare să treacă probele dure ale organizaţiei, devenind bătaia de joc a celorlalte membre. Însă Phyllis încearcă să le aducă la standarde folosind metode neconvenţionale precum raiduri nebuneşti prin magazine şi lecţii de dans. Pe parcurs, după ce trec împreună prin tot felul de incidente, femeile învaţă să aibă încredere în forţele proprii, află ce înseamnă spiritul de echipă şi generozitatea şi solidaritatea.

23:30 PRO TV

The Gunman – Pe viață și pe moarte (acţiune, coprod, 2015) Cu: Sean Penn, Jasmine Trinca, Javier Bardem, Ray Winstone, Mark Rylance, Idris Elba, Peter Franzen, Billy Billingham

Un fost soldat al Forțelor Speciale și antreprenor militar care suferă de sindrom de stres post-traumatic încearcă să reia legătura cu iubita sa de-o viață, dar mai întâi trebuie să fugă de la Londra la Barcelona și prin toată Europa, ca să își dovedească nevinovăția.

23:40 CINEMAX

Frida (Dramă, SUA, 2002) Cu: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush, Mía Maestro, Antonio Banderas

Filmul spune povestea relației dintre Frida Kahlo și Diego Rivera în timp ce revoluționează lumea artistică. De la relația ei complexă și trainică alături de mentorul și soțul ei până la aventura controversată cu Leon Trotsky, la relațiile provocatoare și romantice avute cu diferite femei, Frida Kahlo a trăit o viață curajoasă, fără compromisuri și a creat o revoluție în politică, sexualitate și artă. Nominalizat în 2002 pentru 6 premii ale Academiei Americane de Film, inclusiv pentru cea mai bună actriță pentru Salma Hayek, filmul este o mărturie incredibilă despre o femeie excepțională care a dus o viață de neuitat.

20:00 HBO

Einstein și Eddington (Dramă, Marea Britanie, 2008) Cu: David Tennant, Andy Serkis, Jim Broadbent, Rebecca Hall, Jodhi May

Teoreticianul german Albert Einstein a lucrat ani întregi la Teoria Relativității, care amenința două secole de certitudine newtoniană, precum și bazele științei britanice. Omul de știință britanic Arthur Eddington a fost unul dintre cei mai importanți astrofizicieni și director al Observatorului din Cambridge. Credința lui era aceea că adevărul nu trebuie să cunoască granițe. Asta l-a determinat ca în anul 1914 să înceapă să corespondeze cu Albert Einstein, în ciuda faptului că era Primul Război Mondial, iar țările lor erau inamice. Expediția lui Eddington în Africa pentru fotografierea luminii care apare în jurul soarelui în timpul unei eclipse, aduc dovada că teoria lui Einstein este adevărată. Acest fapt va schimba viziunea de secole asupra lumii și-l va transforma pe Einstein într-un superstar mondial.

+0 -0

se încarcă...