LUNI

20:30 PRO CINEMA

Inimă neînfricată (istoric, SUA, 1995) Cu: Mel Gibson

Bătăliile dintre scoţieni şi englezi sunt grandioase şi spectaculoase în această producţie, efortul cu care ele au fost reconstituite fiind răsplătit pe deplin. Pentru acest film, Mel Gibson a primit Oscarul pentru regie în 1995. Filmul Inimă neînfricată a mai primit în acelaşi an premiul Oscar pentru cel mai bun film, cea mai bună imagine, cel mai bun machiaj şi efecte sonore, primind nominalizări la alte cinci categorii.

23:45HBO

Colecționarul de oase (Thriller, SUA, 1999) Cu: Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah, Michael Rooker, Mike McGglone

El este expertul și ea este ochii și urechile lui și cei doi încearcă să oprească un criminal în serie. Lincoln Rhyme (Denzel Washington) a fost un detectiv specializat în criminalistică până când un accident l-a lăsat paralizat, deprimat și incapabil să lucreze. Când o crimă oribilă din Manhattan îi pune în mare dificultate pe detectivi, ei apelează la Rhyme ca să rezolve misterul. Amelia Donaghy (Angelina Jolie), o polițistă deșteaptă și atentă la detalii, devine ajutorul lui Rhyme și este trimisă la locul crimelor. Pe măsură ce Donaghy investighează, ea devine ochii și urechile lui Rhyme astfel încât cei doi vor încerca să-l oprească pe psihopat înainte ca ea să devină următoarea lui victimă.

21:00 CINEMAX

Dovada (Dramă, SUA, 2005) Cu: Jake Gyllenhaal, Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins, Danny McCarthy, Hope Davis

Catherine este o femeie tânără care este puternic devotată tatălui ei, Robert, un matematician genial și foarte cunoscut. În timp ce talentul lui Robert în lumea numerelor încă este puternic, contactul lui cu realitatea începe să slăbească și, cum Robert se afundă în nebunie, Catherine începe să se întrebe dacă nu cumva și ea a moștenit boala psihică a tatălui ei împreună cu geniul lui matematic. După ce Robert moare, Catherine este confruntată de Hal, un student talentat care vrea să se uite peste ultimele notițe ale lui Robert în speranța că îi va găsi cea mai importantă lucrare. În timp ce Catherine ezită să se uite cu atenție peste munca tatălui său, îi îngăduie lui Hal să facă asta și când un caiet de notițe dezvăluie o dovadă matematică de proporții potențiale istorice, trimite valuri de șoc în mai multe direcții.

01.00 ANTENA 1

Magica legendă a spiriduşilor (aventuri, SUA, 1999) Cu: Randy Quaid, Whoopi Goldberg, Kieran Culkin

Jack Woods, un afacerist american, soseşte în Irlanda cu intenţia de a cumpăra diverse proprietăţi şi a realiza contracte profitabile pentru firmă la care lucra. Ajungând într-un orăşel pitoresc, el închiriază o casă şi îşi începe cercetările legate de minunata zonă, bucurându-se de obiceiurile locale şi cunoscând o mulţime de oameni, printre care şi frumoasa Kathleen, o tânără irlandeză destul de încăpăţânată, care avea grijă de o întreagă gospodărie şi de fraţii săi. Fără ca să creadă în poveştile şi legendele locale, Jack întâlneşte doi spiriduşi – Seamus şi Mary Muldoon, care locuiau în aceeaşi casă cu el şi care erau conducătorii tuturor spiriduşilor.

Deja ai votat!