MIERCURI

0

00:00 PRO TV

Dublu impact (acțiune, SUA, 1991) Cu: Jean Claude Van Damme, Geoffrey Lewis, Alonna Shaw, Philip Chan

Un film de referinţă pentru toţi iubitorii genului, Dublu impact îl prezintă pe Jean Claude Van Damme într-o postură inedită. El joacă rolurile a doi gemeni, despărţiţi la naştere printr-un nefericit concurs de împrejurări, soldat cu moartea părinţilor lor. Cei doi gemeni îşi urmează fiecare calea în viaţă, nici unul neştiind de existenţa fratelui său. Primul, Chad, este un instructor de karate din California şi duce o existenţa lipsită de griji. Al doilea, Alex, este un cunoscut contrabandist din Hong Kong, implicat într-o serie de afaceri necurate. Frank Avery (Geoffrey Lewis), confident al familiei, este cel care îi aduce fata în faţă cu misiunea de a-i răzbuna pe părinţii lor.

 

20:30 PRO CINEMA

Sfidarea (acțiune, SUA 2008) Cu: Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell, Alexa Davalos, Allan Corduner, Mark Feuerstein, Tomas Arana

  1. Evreii din Europa de Est sunt masacraţi fără milă de către nazişti. Fraţii Tuvia (Daniel Craig), Zus (Liev Schreiber) şi Asael (Bell) reuşesc în mod miraculos să scape şi să se ascundă în pădurea din apropiere. Ei au un avantaj faţă de duşmanii lor tocmai pentru că ştiu aceste locuri foarte bine, încă de pe vremea când erau copii, iar pădurea era terenul lor de joacă. În scurt timp însă, cei trei fraţi îşi dau seama că nu-şi doresc doar să supravieţuiască, ci vor să ia atitudine faţă de tot ceea ce se întâmplă cu semenii lor. Dar pentru a acţiona, au nevoie de suport. Tot mai mulţi se alătură cauzei lor şi sunt gata să-şi jertfească viaţa pe altarul libertăţii pe măsură ce zvonurile despre curajul celor trei fraţi se răspândesc. Tuvia devine liderul grupului, deşi nu ştie dacă este într-adevăr pregătit să-şi asume o responsabilitate atât de mare, iar fratele său Zus îşi exprimă îngrijorarea că planurile lui idealiste vor provoca decăderea grupului.

 

 

 

21:00 CINEMAX

Ciocolată cu dragoste (Romantic, Marea Britanie, 2000) Cu: Juliette Binoche, Johnny Depp, Judi Dench, Alfred Molina, Lena Olin

Nimeni nu ar fi putut anticipa impactul pe care Vianne urma să îl aibă asupra comunității atunci când ea alege să se mute împreună cu fiica ei într-un oraș francez liniștit. Suntem în 1959, când o femeie misterioasă pe nume Vianne (Juliette Binoche) se mută împreună cu fiica ei într-un oraș francez liniștit, de modă veche. În scurt timp, ea deschide un magazin de ciocolată, iar felul în care decide să conducă această afacere va da peste cap moralitatea rigidă a comunității. În magazinul ei de ciocolată se întâmplă lucruri foarte neobișnuite, deoarece creațiile sale îi determină într-un fel inexplicabil pe săteni să se abandoneze ispitei și fericirii. Viața lui Vianne se schimbă imediat după ce un țigan irlandez frumos (Johnny Depp) sosește în oraș. Fermecătoarea peliculă a lui Lasse Hallström a obținut patru nominalizări la Oscar, cinci la Globurile de Aur și 8 la BAFTA, ediția din 2001.

 

 

 

 

18:05 HBO

Chicago (Muzical, SUA, 2002) Cu: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere, Queen Latifah, John C. Reilly

Cu Catherine Zeta-Jones, Renee Zellweger și Richard Gere în rolurile principale, această adaptare a musicalului de pe Broadway urmărește povestea lui Roxie Hart, o dansatoare anonimă care ar omorî pentru faimă. După ce face exact asta, ajunge în închisoare alături de Velma Kelly, o vedetă de vodevil care, cu ajutorul avocatului Billy Flynn, și-a transformat fapta într-o știre de prima pagină. Când Flynn acceptă cazul lui Roxie, el o transformă în vedeta tabloidelor și pregătește scena pentru lupta dintre două rivale. Filmul a câștigat 6 premii ale Academiei Americane în 2003, inclusiv pentru cel mai bun film.

 

 

+0 -0
se încarcă...