MIERCURI

0

21:50 HBO

Forma apei (Dramă, SUA, 2017) Cu: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Octavia Spencer

Filmul, regizat de maestrul Guillermo del Toro, este o poveste fantastică a cărei acțiune se petrece în timpul războiului rece din America, în jurul anului 1962. Singuratica Elisa Esposito (Sally Hawkins) este o femeie de serviciu mută care lucrează într-un laborator guvernamental. Ea duce o viață simplă și are doi prieteni buni, vecinul ei (Richard Jenkins) și o colegă de la muncă (Octavia Spencer). Totul se schimbă atunci când o creatură amfibiană este adusă în laborator și se fac experimente pe ea. De-a lungul unor întâlniri secrete, Elisa și creatura se împrietenesc, iar fata ar face orice ca să salveze viața noului ei prieten.

22:50 CINEMAX

Bel Canto (Dramă, SUA, 2018) Cu: Julianne Moore, Ken Watanabe, Sebastian Koch, Christopher Lambert, Ryo Kase

O faimoasă cântăreață de operă (Julianne Moore) călătorește într-o țară din America de Sud aflată sub dictatură militară ca să susțină un concert privat la o petrecere pentru un om de afaceri japonez foarte bogat (Ken Watanabe). În timp ce diplomații și politicienii se adună, vila este atacată de un grup de rebeli care cer eliberarea camarazilor capturați. Amenințări sunt făcute, vieți sunt pierdute, o negociere tensionată începe și o confruntare lungă pornește. În timp ce sunt ținuți prizonieri în casă, ostaticii și rebelii, care vorbesc limbi diferite, sunt obligați să găsească metode de comunicare. Muzica, mai ales frumoasele arii cântate de personajul interpretat de Moore, o pasăre în captivitate, declanșează o camaraderie care unește oamenii pe măsură ce legături neașteptate se formează între cei din casă. Ei își depășesc diferențele și își descoperă umanitatea comună.

16:15 PRO CINEMA

Bruneta mea favorită (comedie, SUA, 1947) Cu: Bob Hope, Dorothy Lamour, Peter Lorre, Lon Chaney Jr.

Fotograful de copii Ronnie Jackson îşi aşteaptă pedeapsa cu moartea în San Quentin şi le povesteşte reporterilor cum a ajuns acolo: când se află în biroul de detectiv privat al vecinului său, frumoasa baroneasă Montay l-a rugat să-l găsească pe unchiul ei dispărut şi îi încredinţează o hartă valoroasă. În cercetările sale, ajunge la un sanatoriu unde cunoaşte personaje dubioase, angajate de avocatul responsabil de dispariţia baronului. Urmărind indiciile, Ronnie ajunge la un geolog renumit, care este ucis, iar Jackson este acuzat de crimă…

23:30 PRO TV

Recrutul (acţiune, SUA, 2003) Cu: Al Pacino, Colin Farrell, Bridget Moynahan, Gabriel Macht, Kenneth Mitchell

James Clayton (Colin Farrell) nu este chiar tipul clasic de recrut pentru CIA, dar i-a atras atenţia lui Walter Burke (Al Pacino) prin atitudine şi prin faptul că este cel mai inteligent absolvent din întreaga ţară. Pentru James, CIA reprezintă un joc incitant, o alternativă la viaţa obişnuită. James reuşeşte să facă fata antrenamentelor dure la care-i supune Burke pe tinerii recurti şi, printre ele, se îndrăgosteşte de una dintre colegele sale, Layla (Bridget Moynahan). În timp ce James începe să-şi pună întrebări despre adevăratul său rol în Agenţie şi despre jocul de-a şoarecele şi pisica practicat de Burke, mentorul său, recrutul primeşte prima sa misiune adevărată şi începe să se convingă de faptul că maximele CIA “nu te încrede în nimeni” şi “nimic nu este ceea ce pare” sunt cât se poate de adevărate.

+0 -0
se încarcă...