LUNI

0

20:00 FILM NOW

Echilibru (2002 SF) Cu: Taye Diggs, Christian Bale

Într-o lume viitoare, un regim dictatorial a eliminat războiul suprimând emoțiile: cărțile, arta și muzica sunt interzise cu desăvârșire, iar sentimentele sunt infracțiuni care se pedepsesc cu moartea. Pentru a urmări respectarea legii, un grup special de polițiști numiți “Preoții Tetragrammaton” au fost desemnați pentru a-i elimina pe toți cei ce încalcă legea. Preotul John Preston (Bale) este un agent guvernamental de primă mână, responsabil cu distrugerea tuturor celor care se împotrivesc regulilor.

 

 

 

18:50 CINEMAX

Blaze (Dramă, SUA, 2018) Cu: Ben Dickey, Alia Shawkat, Josh Hamilton, Charlie Sexton, Kris Kristofferson

Filmul este inspirat de viața lui Blaze Foley, legenda mișcării muzicale din Texas din care au apărut și Merle Haggard și Willie Nelson. Filmul pune laolaltă trei perioade de timp și creează trei versiuni reimaginate ale trecutului, prezentului și viitorului lui Blaze. Diferitele fire narative explorează povestea lui de dragoste alături de Sybil Rosen, ultima lui noapte pe pământ și impactul pe care melodiile și moartea lui l-au avut asupra fanilor, prietenilor și dușmanilor. Finalul este unul dulce-amărui și sunt recunoscute momentele bune și rele prin care a trecut Blaze, dar și impresia pe care a lăsat-o oamenilor cu care și-a împărtășit călătoria.

 

 

14:00 PRO CINEMA

 Adele Blanc Sec (aventuri,  2010) Cu: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve, Philippe Nahon, Nicolas Giraud

Adela (Louise Bourgoin) este o tânără aventurieră care încearcă să îşi vindece sora. Tinerei îi vine ideea să caute mumia unui medic din antichitate deoarece crede, că dacă reînvie mumia, poate primi ajutor pentru a o vindeca. Ea apelează la un profesor ce are puterea şi cunoştinţele necesare. Profesorul trezeşte un pterodactil, care terorizează Parisul. Poliţia îl închide pe profesor şi apelează la un vânător să oprească pterodactil-ul.

 

 

 

 

18:10 HBO

Șapte zile în Entebbe (Acțiune, Marea Britanie, 2018) Cu: Rosamund Pike, Daniel Brühl, Eddie Marsan, Ben Schnetzer, Lior Ashkenazi

Pe 20 iunie 1976, patru persoane au deturnat un avion Air France care zbura de la Tel-Aviv la Paris. Doi dintre răpitori erau membri ai FPEP (Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei), iar doi erau membri germani ai unui grup extremist de stânga. Ei au ținut ostatici o săptămână peste o sută de persoane, mai ales israelieni. Printre altele, ei cereau eliberarea a 40 de teroriști și de soldați palestinieni aflați în închisoare. Filmul reconstruiește evenimentele care au avut loc după ce avionul a aterizat în Entebbe unde răpitorii au fost susținuți de Idi Amin, dictatorul din Uganda. Într-un final, guvernul israelian a trimis o unitate de elită care să elibereze ostaticii și să distrugă aerodromul.

 

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...