VINERI

0
Colin Farrell

22:15 PRIMA TV

Alexandru (acțiune, USA, 2004) Cu: Colin Farrell, Anthony Hopkins, Angelina Jolie

Filmul urmăreşte evoluţia lui Alexandru către statutul de legendă vie, de la tânărul impulsionat de visuri de glorie, aventură şi mit, până la legăturile sale puternice cu cei mai apropiaţi credincioşi, culminând cu misterioasa lui moarte în singurătate, atunci când deja era conducătorul unui imperiu uriaş. Alexandru este povestea incredibilă a unei vieţi care a unit lumea cunoscută a epocii respective şi a demonstrat cel puţin faptul că soarta le zâmbeşte celor îndrăzneţi.

23:55 HBO

Kursk (Dramă, Belgia, 2018) Cu: Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Colin Firth, Peter Simonischek, Max Von Sydow

Bazat pe dezastrul din 2000 cu un submarin Kursk, filmul urmărește ultimele ore ale unui submarin nuclear rus considerat „de nescufundat” în timp ce se scufundă pe fundul mării Barents. Câțiva membri ai echipajului supraviețuiesc exploziei inițiale, printre ei ofițerul Mikhail Kalekov (Matthias Schoenaerts) pe care îl așteaptă acasă soția însărcinată (Lea Seydoux) și copilul lui. Din păcate, operațiunea de salvare este complicată de birocrația și problemele dintre Rusia, Franța, Norvegia și Marea Britanie, iar David Russell (Colin Firth), șeful marinei britanice, încearcă să-i convinge pe oficialii ruși să accepte ajutor din afară.

21:00 CINEMAX

Ucigași de schimb (Acțiune, SUA, 1998) Cu: Yun-Fat Chow, Mira Sorvino, Michael Rooker, Kenneth Tsang, Jürgen Prochnow

John Lee, un imigrant chinez, are un trecut violent, el fiind un asasin profesionist. În schimbul protecției familiei sale, Lee este forțat să accepte o slujbă de la o puternică figură mafiotă. Terence Wei, șeful crimei organizate chineze, vrea să se răzbune pe detectivul Stan Zedlov și comandă uciderea fiului acestuia, un băiat în vârstă de 7 ani. În ultimul moment, Lee nu-l poate omorî pe băiat și este pregătit să se confrunte cu furia lui Wei. Pe lângă faptul că acum Lee este o țintă, decizia lui le pune în pericol și pe mama și sora lui din Shanghai. Dorind să se întoarcă în China, el apelează la ajutorul lui Meg Coburn care îi poate face un pașaport fals, dar cei doi sunt întrerupți de armata de ucigași a lui Wei.

22:30 PRO CINEMA

Ceaţa (thriller, SUA, Franţa 2005) Cu: Tom Welling, Maggie Grace, Selma Blair, DeRay Davis, Kenneth Welsh, Adrian Hough

Locuitorii fictivei insule Antonio sunt pe cale să dezvelească o statuie, realizată în onoarea celor patru bărbaţi – Castle, Wayne, Williams şi Malone – care au pus bazele aşezării în 1871. Nick Castle este unul dintre urmaşii acestora şi deţine o companie de pescuit şi se foloseşte de ambarcaţiunea lui, Seagrass, pentru a face turism. Atunci când iubita lui, Elizabeth Williams revine pe insulă, după şase luni petrecute în New York, evenimente care mai de care mai ciudate încep să aibă loc, inclusiv moartea unor oameni. În tot acest timp, o ceaţă misterioasă este din ce în ce mai prezentă. Atunci când Elizabeth alunecă din barca lui Nick şi cade în mare, ea găseşte un jurnal din 1871, scris de Patrick Malone, unul dintre fondatorii oraşului. Aşa află că un bărbat, Blake, cumpărase jumătate de insulă pentru a o transforma în leprozerie. Ambarcaţiunea sa naufragiază însă în circumstanţe misterioase, iar acum, la adăpostul întunericului, fantomele marinarilor morţi cu mult timp în urmă revin din mormintele lor de apă însetaţi de răzbunare.

Deja ai votat!
se încarcă...