DUMINICĂ, 31 MAI

Hugh Jackman

HBO

18:10 Candidatul (Dramă, SUA, 2018) Cu: Hugh Jackman, Vera Farmiga, J.K. Simmons, Alfred Molina, Molly Ephraim

Hugh Jackman îl interpretează pe carismaticul politician Gary Hart în această dramă regizată de Jason Reitman. Filmul urmărește ascensiunea și decăderea senatorului Hart care i-a fascinat pe tinerii votanți și care a fost considerat candidatul principal la nominalizările din 1988 ale partidului democrat pentru președinție până când campania lui a trecut pe locul doi după povestea relației extramaritale pe care a avut-o cu Donna Rice. În timp ce jurnalismul politic și jurnalismul de tabloid s-au amestecat pentru prima dată, senatorul Hart a fost obligat să se retragă din cursă. Aceste evenimente au avut un impact profund asupra scenei politice americane și internaționale.

PRO CINEMA

20:30 Eroii monumentelor (dramă, coprod. 2014) cu George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett

Fiind bazat pe povestea adevărată a celei mai mari căutări de comori din istorie, filmul Eroii Monumentelor este o dramă de acțiune concentrată asupra unui număr de șapte directori de muzeu, artiști, curatori, și istorici ai artei, bătrâni și ieșiți din formă, care au mers pe front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a salva capodoperele artistice ale lumii de hoții naziști și pentru a le înapoia proprietarilor de drept.

FILM NOW

20:00 Bătălia de la Midway (război, coprod. 2019) cu Woody Harrelson, Mandy Moore, Patrick Wilson, Luke Evans

O producție grandioasă, „Bătălia de la Midway” urmărește povestea adevărată a incredibilei victorii purtate de curajoșii piloți și comandanți de pe flota americană care, deși depășiți numeric, au reușit să învingă un adversar incredibil de puternic. Luptând pentru democrație și libertate, armata SUA a distrus flota japoneză în bătălia de la Midway, o confruntare epică purtată în aer și pe apă care i-a condus pe Aliați către victorie și a schimbat cursul istoriei în Pacific în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial.

CINEMAX

21:00 Paharul de adio (Dramă, SUA, 2018) Cu: Ed Asner, Rhys Ifans, Melissa Leo, Cynthia Nixon, Anna Paquin

Timp de sute de ani, scoțienii au cântat un cântec tradițional, „The Parting Glass”, la finalul unei adunări de prieteni. Textul melodiei exprimă durerea că timpul lor împreună s-a încheiat, dar și bucuria la gândul momentelor împărtășite. Și astfel este debutul în regie al lui Stephen Moyer – un film în care membrii unei familii sunt aduși împreună de moartea tragică a surorii mai mici (Anna Paquin). Soțul distrus (Rhys Ifans) se alătură surorilor (Melissa Leo, Cynthia Nixon), fratelui (Denis O’Hare) și tatălui ei (Ed Asner) în vârstă într-o călătorie la capătul căreia se află nu doar lucrurile lăsate în urmă de femeia complexă, dar și un portret emoționant al ei realizat din amintiri dureroase și vesele.

Deja ai votat!