2 AUGUST

0

HBO

22:50 Foc Viu (Horror, SUA, 2019) Cu: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn, Matt Jones, Meredith Hagner

Drama unor părinți care nu pot avea copii se transformă în fericire atunci când un copil aterizează la propriu într-o capsulă în pădurea din apropiere. Înconjurat cu dragoste, băiatul se simte, totuși, diferit de ceilalți copii, iar la vârsta adolescenței începe să se manifeste ciudat. Semne care par inițial doar bizarerii devin tot mai îngrijorătoare pentru cei apropiați, culminând cu episoade de toată groaza. Să fie oare darul divin un blestem mascat?

 

PRIMA TV

22:00 Elixirul dragostei (comedie romantică SUA 1992) cu Sandra Bullock, Anne Bancroft

Tate Donovan, un biochimist impatimit de munca sa si lipsit de noroc la femei, este convins cu greu de prietenul sau sa viziteze o tiganca, Madame Ruth. Aceasta ii da elixirul dragostei nr. 8, o potiune care poate face pe orice persoana de sex opus sa se indragosteasca instantaneu de cel care a baut-o. Tate imparte potiunea cu amica sa, Diane, si impreuna pornesc intr-o evaluare stiintifica, care scapa de sub control.

 

CINEMAX

21:00 Umbra (Istoric, China, 2018) Cu: Chao Deng, Li Sun, Kai Zheng, Qianyuan Wang, Jingchun Wang

La curtea impulsivului rege Peilang îl cunoaştem pe erou, generalul Ziyu, care ar trebui să conducă ofensiva împotriva regatului inamic. Doar Ziyu nu este de fapt Ziyu, ci „umbra” sa, Jingzhou. Încă de la primul cadru ni se explică acest obicei din vechime al suspuşilor chinezi, acela de a avea o sosie identică gata să le ţină locul în caz de pericol sau să-i înlocuiască pentru o vreme, dacă necesitatea cere ca originalul să se afle în altă parte. Curând soarta întregului regat ajunge în mâinile „umbrei”, Jingzhou, iar aici scenariul scris de Zhang şi Li Wei reuşeşte să creeze un personaj mai mult decât ataşant: omul fără nicio putere care de fapt deţine toată puterea. Sau invers, omul care aparent deţine toată puterea, dar de fapt nu are nicio putere.

 

TVR 2

22:10 Solomon şi Gaenor (dramă Marea Britanie 1999) cu Ioan Gruffudd, Nia Roberts

În 1911, în regiunea de sud a Ţării Galilor, Solomon Levinsky îşi câştigă traiul vânzând pânzeturi din uşă-n uşă. Ca să evite necazurile, într-o comunitate predominant creştină şi antisemită, tânărul îşi ascunde identitatea reală, nemărturisindu-i nici măcar iubitei lui, Gaenor, faptul că este evreu. Când fata rămâne însărcinată şi întreaga ei familie află secretul lui Solomon, cei doi îndrăgostiţi sunt forţaţi să se despartă.

Deja ai votat!