4 AUGUST

NATIONAL TV

21:00 Majordomul (biografic, SUA 2013) cu Forest Whitaker, Terrence Howard, Oprah Winfrey, Lenny Kravitz, David Oyelowo, Cuba Gooding Jr.

Lee Daniels’ The Butler spune povestea impresionantă a majordomului de culoare Cecil Gaines (interpretat de Forest Whitaker), care a servit opt familii prezidențiale la Casa Albă, între 1957 și 1986. Filmul este inspirat din articolul ziaristului Wil Haygood “A Butler Well Served by This Election”, apărut în Washington Post, despre viața fostului majordom al Casei Albe Eugene Allen. Prin ochii lui Eugene Allen și ai familiei sale, filmul urmărește istoria Statelor Unite, trecând în revistă evenimente relevante precum mișcarea pentru obținerea drepturilor civile de către populația de culoare, asasinarea lui Martin Luther King și a lui John F. Kennedy, acțiunile protestatare ale Panterelor Negre, Războiul din Vietnam și Scandalul Watergate.

 

PRO CINEMA

20:30 Fără apărare (thriller SUA 1996) cu Alec Baldwin, Demi Moore, Michael Constantine

Annie Laird (Demi Moore) este o sculptoriță care își crește singură fiul și care hotărăște să fie jurat într-un proces contra unor mafioți. Destul de repede, Annie ajunge să regrete decizia pe care a luat-o, când în viată ei apare un personaj misterios și excentric numit Profesorul (Alec Baldwin). La început, acesta se arată foarte atent cu Annie, pregătind-o pentru rolul de jurat. Sedusă de șarmul Profesorului, Annie este foarte dezamăgită să afle că el este de fapt mafiot și că învățăturile lui aveau ca scop să facă din ea o persoană maleabilă pentru el, dar destul de puternică pentru a influență părerea celorlalți jurați.
Mafiotul îi lasă de înțeles că îi va răpi copilul și îi va face să sufere pe toți apropiații ei dacă ea va vota în defavoarea acuzatului.

 

FILM NOW

23:50 District 13- ultimatum (acţiune Franţa 2009) cu Philippe Torreton, MC Jean Gab’1, Elodie Yung, David Belle,  Daniel Duval, Cyril Raffaelli

Districtul 13 este controlat de mai multe grupări care se luptă pentru supremație. Damien și Leito trebuie să readucă pacea în acest sector tulburat, înainte că serviciile secrete ale orașului să ia măsuri drastice pentru a rezolva problema.

 

HBO

23:20 A venit sfârșitu’! (Comedie, SUA, 2013) Cu: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride

În urma unei serii de evenimente neobișnuite și de proporții catastrofale, care devastează orașul Los Angeles, un grup de șase prieteni sunt nevoiți să se baricadeze într-o casă. Afară, lumea se duce de râpă. Înăuntru, prietenia lor e pusă la grea încercare de stressul izolării și împuținarea proviziilor. În cele din urmă, ei vor fi nevoiți să-și părăsească adăpostul, înfruntându-și soarta și descoperind adevărata semnificație a prieteniei și izbăvirii.

Deja ai votat!